SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Nordic Light 20-21 april
2024-04-22 10:51

I helgen har vi stått värdar för Nordic Light, en internationell masterstävling i simhopp. Det blev en mycket trevlig och uppskattad tävling: familjär, positiv och kamratlig.

Cassiopeja Diving Cup 13 april 2024
2024-04-17 19:21
Det blev en härlig dag på Högevall med många deltagare och från Poseidon och MKK som deltog på årets upplaga av Cassiopeja. Läktaren var fylld, stämningen var hög och hejaropen många 
Simhoppa på påsklovet 2024
2024-03-13 16:03

 

Poseidon kommer att ha extra träning för simhoppare som går i simhoppskolan under påsklovet. Går du i simhoppskola 1,2 eller 3 har du möjlighet att anmäla dig.

Treudden vår 2024
2024-03-09 17:06

Treudden är vår klubbsimhoppstävling som är återkommande en gång per termin. Idag var det dags för vårens upplaga.

 

21 hoppare från tävlings- och träningsgrupperna har deltagit och tävlar 1m, 3m, höga hopp och lagtävling. Fyra grenar för ett gäng hoppare alltså!

 

Stämningen har varit på topp och tävlingarna har flutit på bra. Nu tar vi sikte på nästa hemmatävling som är Cassiopeja i april.

Gamma Cup 2024
2024-03-03 21:19
Foto av Tova Mårtensson

Årets upplaga av Gamma Cup blev en rolig långhelg i Stockholm. Gänget som reste upp i olika omgångar bestod till slut av 15 hoppare och 3 tränare.

 

Medaljörer under helgen var:

 

Levi Olsson som hoppar i klassen pojkar B. Han tog silver på 1m och brons på höga hopp. Han tävlade även 3m där han slutade fyra, 2,5 poäng från bronset. Levi krossade sina gamla personliga rekord i samtliga grenar.

 

Elna Wiberg och Maja Jackowicz-Korczynska som ofta ställer upp i flickornas synchro höga hopp slog sitt gamla pers från Gamma Cup förra året. Genom det slog de även klubbrekordet i grenen och guldmedaljen blev deras.
Elna lyckades även knipa bronsmedaljen i tjejernas individuella högatävling.

 

Axel Walther som numera har nått seniorålder valde att endast ställa upp på 1m denna gång. En tävling där han visade upp högklassig hoppning från början till slut och kan summeras med guldmedalj, nytt personligt rekord och nytt klubbrekord.

 

Carl Larmark ställde även han upp i herrarnas 1m tävling. En tävling där han visade en väldigt hög högstanivå med många domarsiffror på 7,5 och högre. Tyvärr har mollisrotationen spökat lite på sistone och blev ett hopp som Carl tappade lite poäng på. Trots detta ett starkt slutresultat och brons till Carl.
Dagen efter var det dags för revansch på 3m. Även om mollisen inte var helt där vi vill ha den blev det än förbättring från 1m. Carl höll fortsatt en väldigt hög nivå och slutade som segrare på 3m.

 

Hanna Andersson ställde upp i vd som blev hela tävlingens sista gren vilket var seniorernas högatävling. Efter en period av hårt jobb med starterna på bakåt och mollisrotationerna kom hon i väg precis som hon skulle när det väl gällde! I tävlingen blev det en bronsmedalj till Hanna.

Eindhoven Diving Cup 2024
2024-02-20 09:46

I år valde vi att prova en ny simhoppstävling. I Eindhoven, Nederländerna genomförs årligen Eindhoven Diving Cup och i år deltog hela 220 hoppare från 18 olika länder!

 

En tävling med så många deltagare kan medföra vissa utmaningar. Tuff konkurrens på tävlingarna men också en mer begränsade möjligheter till inhopp, uppvärmning och förberedelser jämfört vad vi är vana vid. Vi tar med oss nyttiga erfarenheter av detta hem.

 

Ett resultat som sticker ut från tävlingen är Majas prestation i A-flickor 3m. I hennes första tävling som A-hoppare gjorde hon en stark prestation och hittade rätt i sitt nya hopp 205c vilket gav henne elfteplatsen och därmed en plats i finalen. Väl i finalen höjde hon nivån ytterligare och slutade som sjua.

 

En annan höjdpunkt med resan var söndagen som faktiskt blev tävlingsfri för Poseidons hoppare. Vi passade på att resa till Amsterdam och fick några trevliga timmar tillsammans av att utforska stan innan det var dags att hoppa på planet hem.

Prova på simhopp våren 2024
2024-02-14 17:04

Är du mellan 6 och 13 år och sugen på att testa simhopp?

 

Under våren kommer vi arrangera gratis prova på- tillfällen på Högevall i Lund. Det enda som krävs är att du är simkunnig och föranmäler dig. 

 

 

 
Framgångar under JSM och SM 9-11 mars 2024
2024-02-14 16:12

Framgångar i form av personliga rekord, finalplatser och medaljer under helgens JSM/SM

Öppet UDM, JDM och DM i Göteborg
2024-02-12 15:15

Vi bjöds in till Göteborg för att tävla öppet UDM, JDM och DM i Göteborg 3 februari. Poseidon hade en tävlande på plats, Olle Pettersson. Levi Olsson skulle också ha tävlat, men var tyvärr sjuk. Det var en bra och rolig erfarenhet för Olle att tävla en extra som vi inte hade räknat med. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer