SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Vinter-SM simhopp 2023
2023-01-22 16:43

SM i simhopp genomförs två gånger om året en vinter och en sommarupplaga. 2023s vinter-SM genomfördes denna helg i Jönköping och Poseidons trupp bestod av 5 simhoppare. Elna Widerström, Carl Larmark, Axel Walther, Hanna Andersson och Elna Pettersson Wiberg. SM innebär ofta många tävlingar på få dagar för de uttagna simhopparna då försök och final alltid går på samma dag och att synchrogrenar också ska hinnas med. Det kan innebära att man inte alltid hinner förbereda sig optimalt och ibland får tävla med väldigt få träningshopp. Då gäller det att gilla läget och anpassa sig efter situationen. Det klarade gänget av mycket väl och vi har fått se många fina prestationer under mästerskapet, många med väldigt lite inhoppning.

 

Sammanlagt blev det tre guldmedaljer, samtliga i synchrogrenar. Elna tog guld i både dam och mixgrenen på 3m med Emilia och Isac, båda tävlandes för MKK. Poseidons grabbar Carl och Axel hittade bra stäm och vann herrarnas synchro 3m.

I de individuella grenarna plockade vi hem fyra silvermedaljer. Axel kom tvåa i sina två grenar herrar 1m och höga hopp. Widerström de andra två i damer 1m och 3m.

Överlag en bra start på tävlingssäsongen 2023!

Välkomna till en ny simhoppstermin VT 23 med SK Poseidon!
2023-01-17 11:39

Viktigt att ta del av all information nedan och tillhörande länkar

 

Vårterminen startar vecka 4 och slutar vecka 21.

 

 • Första lektionen kommer börja med ett kortare föräldramöte där tränarna presenterar sig själva samt går igenom viktiga punkter för att vi ska kunna hålla en säker och rolig träning för alla!
 • En medföljande målsman kan följa med sitt barn i omklädningsrummet. Föräldrar som känner att de behöver, är välkomna att titta på våra lektioner. Vi ber er att använda kläder i funktionsmaterial inne vid bassängerna samt inte ta med skor eller ytterkläder. Det är viktigt att föräldrar inte är framme vid bassängkanten. Barnen tappar lätt fokus på ledarna och på övningarna. Det är viktigt att barnen förstår att de ska lyssna på ledaren och inte titta efter sina föräldrar.
 • Varje simhoppspass börjar med uppvärmning uppe på läktaren. T-shirt/linne samt shorts/träningsbyxor ska användas. Duschning sker efter uppvärmning.
 • Om det finns något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren.
 • Håll koll i kalendern på inställda pass och evenemang under fliken simhopp, klicka sedan vidare till fliken ”kalender simhopp”: http://www.se/dokument/?ID=219198.
  Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på badet. Information kommer vid sådana tillfällen att gå ut via e-post eller sms. Viktigt här att ni har meddelat rätt adress och mobilnummer.
 • Simhoppare ska alltid följa tränarens instruktioner.
 • För bad innan eller efter simhoppet behöver inträde lösas i kassan på Högevall.
 • Simhoppare får inte hoppa i vattnet eller beträda redskap utan tränarens närvaro och tillåtelse.
 • Det är inte tillåtet att springa i simhallen på grund av halkrisk.
 • På Högevall är det skärmförbud som vi ber er att respektera. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till närvaroregistrering eller larma vid nödfall. Det är fotoförbud på Högevall, vilket vi ber er att respektera.
 • Vi kommer eventuellt ta foto på Poseidons hoppare som vi använder på sociala medier och hemsida. Önskar ni inte synas är vi tacksamma om ni meddelar detta till oss.

 

Simhoppsgymnastik för simhoppskola 1, 2 och 3 i Klostergårdens gymnastiksal:

 • Hämtning och lämning sker i eller utanför omklädningsrummen.
 • Innan och efter varje träningspass ska simhopparna tvätta sina händer med tvål och vatten.
 • För att undvika trängsel ber vi att inga föräldrar eller syskon vistas i gymnastiksalen.
 • Vi rekommenderar att gymnastikskor används.

 

Kursmål:

Träningens upplägg/planering följer SK Poseidons simhoppslinje. Simhoppskurserna har mål i form av hopp och övningar. När målen uppnås går man vidare till nästa steg (kurs). Detta kan ta olika många terminer för simhopparna. Mer information om kursmålen finns på: www.skposeidon.se

 

 

Entréband På Högevall:

Alla måste lösa ut nya entréband, detta oavsett om ni har entréband sedan tidigare eller ej. Ni kan alltså inte återanvända gamla band. En depositionsavgift på 125:- tillkommer. Ni
återlämnar bandet till receptionen vid terminens slut och får då tillbaka din deposition.

Kom i god tid vid första tillfället så ni hinner lösa ut ert entréband innan lektionen börjar (det kan vara kö). Entrébandet behövs för att kunna ta er ut och in genom spärren på badet samt till skåpen i omklädningsrummen. Entrébandet är registrerat med in- och ut passage 30 min före och 30 min efter lektionstiden. Varje band har två entréer registrerade, vilket innebär att du kan släppa in ditt barn genom snurran först och sedan ”blippa” en gång till och själv gå igenom. Samma sak gäller vid utgång. Detta måste ske samtidigt, annars kommer inte båda in på badet. Medföljande kan även gå ut och in genom spärren genom att be personalen i kassan att öppna åt er.

 

Sportadmin medlemsapp:

Ladda gärna ner SportAdmin MedlemsApp (laddas ner från Appstore eller Google Play butik) Det är en användbar app där ni bland annat kommer att kunna se barnets utmärkelser och frånvaroanmäla er mm. Gör så här för att frånvaroanmäla dig eller ditt barn: logga in i Medlemsappen med din e-post och med den engångskod som skickas till din e-post. Leta upp rätt grupp i appen och tryck på knappen ej tillgänglig (fyll ev. även i en kommentar).

 

 

Avbokning:

Uppsägning av bokad plats ska senast två veckor efter kursstart, i annat fall debiteras ni oavsett om ni medverkar eller inte. Vi har en sådan stor efterfrågan på våra kurser och det är förargligt om man inte dyker upp trots bokad plats. Vänligen respektera detta.

 

Ni har väl sett vår fina badshop på kansliet på Högevall? Ni kan även handla i webshopen, besök www.badgrejor.se 

Välkommen in både på kansliet och på nätet!

 

Kontakta oss nedan:
Tel: 046-128260
E-post:  kansliet@skposeidon.se
Hemsida: www.skposeidon.se

 

Simhoppshälsningar
SK Poseidon

Klubbmästerskapen 2022
2022-12-15 16:53

Lördagen 10/12 fick vi två nya klubbmästare!

 

 

 

 

Junior VM, Montreal 2022
2022-12-13 19:52

Världsmästerskapen i simhopp för juniorer genomfördes mellan 27 november och 4 december i Montreal, Kanada. Det blev ett mästerskap med mycket stark Poseidonrepresentation. Elna Widerström och Nina Janmyr var båda uttagna till det svenska laget, dessutom Arvid Strömbeck som tränare och Lina Damgaard som domare.

 

Ett JVM kan skilja sig från tävlingar vi är vana vid på många sätt. Först ska en lång resa genomföras, dygnets ska ställas om och alla hopp måste tränas in i den nya miljön. Därefter väntar världens bästa juniorsimhoppare som motstånd och med 40+ deltagare i grenarna kan försökstävlingarna ta över fyra timmar. Alla dessa utmaningar hanterade tjejerna på bästa sätt och båda visade att vi inte hade rest till Kanada för att se och lära, vi var där för att fightas om topplaceringarna!

 

Första tävlingen var Team Event där Elna tillsammans med Peder (MKK), Oliver (MKK/TCU) och Amanda (SPIF) utgjorde det svenska laget. Elnas uppgift blev att genomföra ett individuellt hopp samt ett synkroniserat hopp med Oliver, båda från 3m svikten. Båda hoppen satt fantastiskt bra och genererade starka 56 respektive 63 poäng. Sverige slutade som tionde nation i grenen.

 

Första individuella tävlingen var flickor A 3m, en gren som båda tjejerna kvalat till. 41 hoppare fanns med i startfältet och det var topp 12 som gällde för att nå final. Genom några riktigt fina valfria klarade båda tjejerna den gränsen, Nina på en elfteplats och Elna på en mycket fin femteplats! Väl i finalen visade Nina att hon hade ännu mer att ge. Hon förbättrade sig på samtliga hopp och slutade sjua. Efter en miss på skruven kom Elna tyvärr inte riktigt upp i den toppnivå hon uppvisade i försöken och slutade som tia i 3m finalen.

 

Nästa dag väntade nya möjligheter och nya utmaningar. Synchro 3m stod på schemat, en gren som vi inte tränat eller tävlat sedan i somras. Då det blev EJM silver! Att tjejerna de senaste månaderna bott på olika kontinenter verkar dock inte ha försämrat deras förmåga att jobba ihop. De hittade bra synk från första träningstillfälle när det var dags för tävling visade de att Poseidon har ett av världens bästa synchropar! Stabil hoppning genom hela tävlingen och en fjärdeplats.

 

Dagen efter blev sista dagen med Poseidonrepresentation, Nina hade rest till Minnesota för en collagetävling men Elna fanns kvar i Montreal och grenen var flickor A 1m. 40 startande och en försökstävling som tog över fyra timmar men Elna visade upp ett gott fokus rakt igenom och var som sjunde hoppare klar för ännu en final. Väl i finalen skruvade Elna upp nivån ytterliggare och trots en mindre miss på skruvhoppet höjde hon sin totalpoäng lite. Som det ofta blir gjorde konkurrenterna också det till finalen och Elna slutade sjua även nu.

 

Under dagarna i Kanada visade både Elna och Nina att de kan konkurrera med världens absolut bästa juniorsimhoppare och visar upp en klass på sin hoppning som räcker för att nosa på medaljerna. Vi är otroligt stolta över er och ni går båda mot en ljus framtid som simhoppare i världsklass!

Kompisvecka!
2022-11-22 10:46

Hej,

 

Hela vecka 48 är alla ni som går på Simhoppskola välkomna att bjuda med en kompis på träningen för att "prova på" simhopp.

 

Varmt väkomna!

Tomtehopp 2022
2022-11-22 10:39
Tomtehopp är en del av SK Poseidons Luciafirande

Lördagen den 10/12 är det dags för Tomtehopp 2022!

 

På uppvisningen genomförs hoppen som strömhopp från kanten och alla övningarna tränas under de vanliga träningspassen före uppvisningen. Det är enkla övningar som alla hoppare klarar av!

För att få riktig stämning kommer vi att släcka taklamporna medan bassängbelysningen är tänd, och så hoppar vi till tonerna av julmusik. Alla hoppar med tomteluvor på, och för de som vill går det även bra med lättare tomteklädsel.


Vem? Alla som tränar simhopp kan vara med!


Anmälan: anmäl dig genom att skicka ett mail till lina@skposeidon.se

senast måndag den 5 december.


Tid & utrustning: Samling kl. 17:00 ombytta till badkläder och med tomteluva och eventuell
tomteklädsel i landträningsrummet vid evententrén. Vi går igenom alla hoppen och pratar om
hur vi ska ställa upp oss när det blir dags. Någon sorts resårband behövs i tomteluvan så den 
sitter kvar på huvudet när man hoppar.

 

Välkomna att vara med!

Euro Finans Diving Lund 3-6/11 2022
2022-11-06 17:59

Då var årets upplaga av Diving Lund över för den här gången. Det är med stolthet vi summerar fyra dagars tävlande.

Euro Finans Diving Lund
2022-11-01 11:56

Kom och kolla på simhopp!

 

3-6/11 avgörs Diving Lund på Högevallsbadet, vi har 7 deltagande nationer, 26 klubbar och 167 hoppare! EM-medaljörerna i synchro Elna Widerström (Poseidon) och Emilia Nilsson Garip (MKK) kommer, även flera andra svenska EM-deltagare samt hela svenska Junior-VM-laget!

 

Bland våra internationella gäster hittar vi också EM, EJM och JVM-deltagare så det kommer bli riktigt bra tävlingar!

 

Det är gratis inträde via evententrén!

Marginalen Bank Diving Cup 2022
2022-11-01 11:21

Nu är det höstlov och det betyder att vi precis har varit i Stockholm och tävlat Maginalen!

Vi var ett gäng på 21 hoppare och 3 tränare som åkte upp torsdag och kom hem på söndag men många fina placeringar, medaljer och personliga rekord.

Fem hoppare från vår yngsta tävlinlgsgrupp var med och det var först gången de var på en stor tävling och så långt hemifrån! Alla var jätteduktiga och modiga!

 

 

Marginalen och Diving Lund är uttagningstävlingar till Nordiska Mästerskapen i december, och för att bli aktuell gäller det bland annat att placera sig bland de två bästa svenskarna så det är hård konkurrens. Men våra hoppare visade i helgen att de är att räkna med!!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer