SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 

Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.

Information från Simklubben Poseidon angående Corona-viruset


Vi vill uppmärksamma alla på de försiktighetsåtgärder som gäller i SK Poseidon ang Covid - 19. 

Vi ber er därför att läsa dokumentet som finns via denna länk, tryck "här" . 

Detta är en viktig information som alla bör ha kännedom utav och utgå ifrån.

Tova Mårtensson tilldelas Stipendium
2021-04-29 22:26
Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksammar idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Det görs genom att dela ut stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna. Tova Mårtenson är en utav stipendiaterna. Stort grattis Tova  

 

Digital simhoppstävling 24 april
2021-04-20 12:17
Bilder från arkivet på något yngre Elna, Nina och Axel

Följ våra landslagsaktiva simhoppare lördag 24 april live på http://www.simidrottstv.se/ när de tävlar på digital distanstävling mot andra simhoppare runt om i Sverige fast på hemmaplan.

Prova på simhopp, sommar 2021
2021-04-15 07:00

I sommar har du som är mellan 6 och 13 år chansen att prova på simhopp med SK Poseidon. Träningen består av 15 minuters uppvärmning och 45 minuters simhoppsträning. För att du ska kunna anmäla dig behöver du kunna simma 25 meter på djupt vatten, inga andra förkunskaper krävs. Ta chansen att prova grunderna i den roliga sporten simhopp med våra duktiga simhoppsintruktörer.

Digital simhoppstävling 27 februari och mars
2021-03-26 13:01

Följ våra landslagsaktiva simhoppare lördag 27 mars live på http://www.simidrottstv.se/ när de tävlar på digital distanstävling mot andra simhoppare runt om i Sverige fast på hemmaplan

Information till alla medlemmar i SK Poseidon angående nuläget med covid-19
2020-11-05 14:35

Just nu är läget med covid-19 allvarligt och vi ser att smittspridningen ökar i en oroande takt. Detta har gjort att folkhälsomyndigheten har tagit beslut om skärpta regler för Skåne under perioden 27/10-17/11.

 

 För SK Poseidons del innebär det just nu.

 

 • All träning för de som är äldre än 2005 pausas. Det innebär att ingen träning varken inomhus eller utomhus kan genomföras i dagsläget i grupp.
 • Alla tävlingar oavsett ålder är inställda.
 • All träning för barn och ungdomar från 2005 och yngre kan fortsätta sin träning i vatten. För de som har landträning kommer den att ske utomhus precis som tidigare eller ersättas av vattenträning/hemmaträning. .
 • I de grupper där vi har barn & vuxen tillsammans kan fortsätta i dagsläget.  

  TILLÄGG SOM AVSER SKÅNE med alla råd hittar du här


  Nu hjälps vi alla åt för att minimera riskerna och gör det vi måste.

  • Håll avstånd i både omklädningsrum, simhall och på kansliet.
  • Vi uppmanar alla att duscha hemma efter träning för att undvika trängsel och minimera tiden i omklädningsrummen.
  • Kom inte till träningen om du är sjuk.

   

  Hälsningar
  Marianne Lager
  Verksamhetschef, SK Poseidon

   

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem , 27/04 11:59 
Hem , 19/04 12:51 
Hem , 29/03 11:10 
Hem , 24/03 10:00 
 
Våra sponsorer