SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Prova på simhopp 22/8
2024-07-11 12:19

Är du nyfiken på Simhopp?

Passa på att anmäl dig till vårt "prova på" tillfälle Torsdag 22/8 kl. 17:30-18:30.

Den enda förkunskapen du behöver ha sedan innan är att kunna simma 25 meter på djupt vatten. 

 

Anmälan sker via mail till: kansliet@skposeidon.se. Det är gratis men anmälan är bindande.

EJM 2024 Rzeszów
2024-07-09 22:07

Det blev en kort ledighet efter SM för två Poseidonhoppare och en tränare. Redan på lördagen, morgonen efter hemkomst tog sig Elna, Maja och Arvid till den polska staden Rzeszów där junior-EM i simhopp skulle gå av stapeln. Tjejerna var uttagna till grenen flickor höga hopp synchro och Maja plockades även ut till det svenska team event-laget. Efter två dagar av träning och acklimatisering i den fina hoppanläggningen var det på måndagseftermiddagen dags för hela mästerskapets första gren, team event. Majas uppgift, en handstående och ett synchrohopp från 7m. Maja som vanligtvis inte tävlar med handstående har tränat hårt den senaste tiden och på tävling stod stabilare än vanligt! Sverige slutade på en sjundeplats i tävlingen.

 

Nästa dag var det dags att gör det de kommit hit för alltså synchrogrenen höga hopp. Med en direktfinal start 18:30 gäller det att spara på krafterna under dagen och när det väl var dags gjorde tjejerna precis vad de skulle och höjde sig någon nivå jämfört med träning. En fin sjätteplats slutade Elna och Maja på.

 

Nu reser vi hemåt och tar sommarledigt med fina minnen och värdefulla erfarenheter i bagaget.

Sommar SM 2024
2024-07-08 11:44
Elna och Maja högst upp på prispallen efter damer höga hopp synchro

2024s sommarupplaga av SM i simhopp genomfördes i Linköping och Jönköping. Tillsammans med Poseidons SM-lag i simning reste 4 simhoppare till Linköping där tävlingarna inleddes med sviktgrenarna. Efter två dagar blev det bussresa till Jönköping där tävlingarna fortsatte med tävlingsgrenarna från 5, 7 och 10m.

 

Poseidons SM-hoppare var:

 

My deltog i 2 grenar, 3m och höga hopp varav båda grenarna kördes individuellt. My gjorde stabila insatser rakt igenom mästerskapet och var nära sitt poängmål på 3m vilket resulterade i en 19e plats i försökstävlingen. På höga hopp drygade hon ut sitt personbästa i försöken och ytterligare något poäng till finalen. My slutade 5a vid båda tillfällen.

 

Levi som härmed gjorde sin SM debut. Levi inledde på 1m och fick till många fina hopp. Tyvärr en missad sats och därmed utanför finalplats. I grenen höga hopp repade han sig efter en tuff försökstävling och höjde sin prestation flera steg till finalen!

 

Elna som endast tävlade höga hopp repade även hon sig efter en tuff försökstävling på fredagsförmiddagen. Framåt eftermiddagen var det dags för höga hopp synchro som Elna sedan en tid tillbaka har kört tillsammans med Maja. Fin hoppning och SM guld till tjejerna!

 

Maja tävlade allt fler grenar. Förutom SM-guldet med Elna hoppade Maja till sig bronsmedaljen i den individuella högatävlingen. Maja tävlade även individuellt från 3m och gjorde en stark försökstävling med nytt personbästa. Väl i finalen slutade hon på en elfteplats.

 

Den totala medaljskörden slutade på 1 guld och 1 brons.

Uttagna till EM/ EJM
2024-05-28 18:16
Stort grattis till Nina Janmyr som är uttagen att representera seniorlandslaget vid EM i sommar. Nina ska tävla 3m synchro tillsammans med Elna Widerström.
 
Grattis till Maja Jackowicz-Korczynska och Elna Wiberg som är uttagna att representera juniorlandslaget vid EJM i sommar. De ska tävla tillsammans i synchro på höga hopp.
EM går av stapeln i Belgrad/SRB, 17-23 juni och EJM i Rzészów/POL, 08-14 juli.
Tyska öppna mästerskapen i Berlin, Tyskland 15–19 maj
2024-05-28 18:07

Nina Janmyr deltog som hoppare från klubben. Sanna var tema leader samt coach och Lina var domare för det svenska lager.

Stipendium till Tove Ekstrand
2024-05-28 17:58
Grattis till Tove Ekstrand som får Skånes idrottsledarstipendier! Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne och RF-SISU Skåne som vill uppmärksamma ideellt arbetande idrottsledare inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne.
 
Grodhoppet 2024
2024-05-25 18:41
Bilder från Grodhoppet, Lund den 25 maj 2024

Lördagen den 25 maj genomfördes klubbtävlingen Grodhoppet, en spännande dag för alla klubbens simhoppare! Tävlingen bjöd på en fantastisk blandning av prestationer från både nybörjare och erfarna hoppare, med en entusiastisk publik som inkluderade många släktingar som kommit för att heja på. För många av deltagarna var det deras första tävling, vilket gjorde dagen ännu mer minnesvärd.

Höstens simhoppskolor
2024-05-17 16:17

Schemat för höstens simhoppskolor är nu klar - och ni kan se det här

 

Bokningen öppnar tisdag 21 maj för er som är aktiva denna vårtermin.  Än så länge kan ni bara se schemat - för att planera inför hösten. Tisdag 28 maj öppnar bokningen för er som är nya medlemmar. Ni kan boka in ert barn här.

 

För simhoppskolorna öppnar bokningen kl 09:20

 

 

Från måndagsmorgon ska ni i appen Sport Admin se vilken grupp som ert barn är rekommenderat gå i nästa termin. Läs mera om vår simhoppskola och de olika grupper och nivåer här.

 

Vi reserverar oss för att det kan bli ändringar i schemat.

USM och Neptuniaden 2024
2024-05-12 20:18

Under Kristi himmelsfärdshelgen åkte 14 hoppare och 3 tränare på USM och Neptuniaden i Stockholm! Neptuniaden är en tävling för simhoppare 12 år och yngre och USM för 13 år och äldre. På Neptuniaden deltog 4 av Poseidons hoppare i D-klass 1m på fredag morgon och åkte sen hem vid lunchtid med tåg. Vi fick bo på fina Motel L inte långt från badet vilket gjorde att vi kunde promenera till och från badet.

 

Under helgen har Poseidon åstadkommit massor. Medaljskörden landade på:

  • Guld Maja och Elna i grenen flickor höga hopp sychro
  • Silver Maja i grenen A-flickor höga hopp
  • Silver Lovisa i grenen B-flickor höga hopp
  • Brons Levi i grenen B-pojkar höga hopp
  • Brons Levi i grenen B-pojkar 1m

Personliga rekord som slagits under helgen:

  • Astrid C-flickor 1m och 3m
  • Olle A-pojkar 1m
  • Lovisa B-flickor 1m och höga hopp
  • Maja A-flickor 3m och höga hopp

Tränare och hoppare är mycket nöjda med helgen och ser fram emot nästa tävling!☀️

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer