SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Kompisvecka!
2022-11-22 10:46

Hej,

 

Hela vecka 48 är alla ni som går på Simhoppskola välkomna att bjuda med en kompis på träningen för att "prova på" simhopp.

 

Varmt väkomna!

Tomtehopp 2022
2022-11-22 10:39
Tomtehopp är en del av SK Poseidons Luciafirande

Lördagen den 10/12 är det dags för Tomtehopp 2022!

 

På uppvisningen genomförs hoppen som strömhopp från kanten och alla övningarna tränas under de vanliga träningspassen före uppvisningen. Det är enkla övningar som alla hoppare klarar av!

För att få riktig stämning kommer vi att släcka taklamporna medan bassängbelysningen är tänd, och så hoppar vi till tonerna av julmusik. Alla hoppar med tomteluvor på, och för de som vill går det även bra med lättare tomteklädsel.


Vem? Alla som tränar simhopp kan vara med!


Anmälan: anmäl dig genom att skicka ett mail till lina@skposeidon.se

senast måndag den 5 december.


Tid & utrustning: Samling kl. 17:00 ombytta till badkläder och med tomteluva och eventuell
tomteklädsel i landträningsrummet vid evententrén. Vi går igenom alla hoppen och pratar om
hur vi ska ställa upp oss när det blir dags. Någon sorts resårband behövs i tomteluvan så den 
sitter kvar på huvudet när man hoppar.

 

Välkomna att vara med!

Euro Finans Diving Lund 3-6/11 2022
2022-11-06 17:59

Då var årets upplaga av Diving Lund över för den här gången. Det är med stolthet vi summerar fyra dagars tävlande.

Euro Finans Diving Lund
2022-11-01 11:56

Kom och kolla på simhopp!

 

3-6/11 avgörs Diving Lund på Högevallsbadet, vi har 7 deltagande nationer, 26 klubbar och 167 hoppare! EM-medaljörerna i synchro Elna Widerström (Poseidon) och Emilia Nilsson Garip (MKK) kommer, även flera andra svenska EM-deltagare samt hela svenska Junior-VM-laget!

 

Bland våra internationella gäster hittar vi också EM, EJM och JVM-deltagare så det kommer bli riktigt bra tävlingar!

 

Det är gratis inträde via evententrén!

Marginalen Bank Diving Cup 2022
2022-11-01 11:21

Nu är det höstlov och det betyder att vi precis har varit i Stockholm och tävlat Maginalen!

Vi var ett gäng på 21 hoppare och 3 tränare som åkte upp torsdag och kom hem på söndag men många fina placeringar, medaljer och personliga rekord.

Fem hoppare från vår yngsta tävlinlgsgrupp var med och det var först gången de var på en stor tävling och så långt hemifrån! Alla var jätteduktiga och modiga!

 

 

Marginalen och Diving Lund är uttagningstävlingar till Nordiska Mästerskapen i december, och för att bli aktuell gäller det bland annat att placera sig bland de två bästa svenskarna så det är hård konkurrens. Men våra hoppare visade i helgen att de är att räkna med!!

Ungdomshoppet
2022-10-20 14:25

Helgen 14-16/10 var hoppare från träningsgrupp Gul och Turkos i Eskilstuna och tävlade  Ungdomshoppet.

 

Stjärnjakten
2022-10-08 17:43

Lördagen 8 oktober genmfördes den årliga Stjärnjakten!

Stjärnjakten går ut på att fylla ett stjärnkort, detta gör man genom att hoppa på fötter, dyka, göra minst en volt samt volt med skruv från 1m, 3m, 5m, 7,5m, samt 10m! När man fyllt sitt kort får man en premie på 1000:-!

 

Runt femtio simhoppare från alla grupper ställde upp och vi fick se många modiga hopp och fyra hoppare fyllde sitt kort! Två av dem gjorde sitt skruvhopp från 10m för allra första gången.

 

Tack alla som deltog, alla tränare som ställde upp och alla i publiken som hejade på våda duktiga simhoppare! Och stort grattis till Leia, Hanna, Felix och Olle!

Välkomna till en ny simhoppstermin med SK Poseidon 
2022-08-22 12:48

Välkommen till höstterminen 2022!

START v.35

 

Viktigt att ta del av all information nedan och tillhörande länkar.  

 

 • En medföljande målsman kan följa med sitt barn i omklädningsrummet. Föräldrar som känner att de behöver, är välkomna att titta på våra lektioner. Vi ber er att använda kläder i funktionsmaterial inne vid bassängerna samt inte ta med skor eller ytterkläder. Det är viktigt att föräldrar inte är framme vid bassängkanten. Barnen tappar lätt fokus på ledarna och på övningarna. Det är viktigt att barnen förstår att de ska lyssna på ledaren och inte titta efter sina föräldrar. 
 • Varje simhoppspass börjar med uppvärmning uppe på läktaren. T-shirt/linne samt shorts/träningsbyxor ska användas. Duschning sker efter uppvärmning. 
 • Terminens första träningspass för simhoppskola 1, 2 och 3 på Högevall inleds med en ett kort grupp- och föräldramöte. Mötet genomförs uppe på läktaren där vi värmer upp. Det är viktigt att både deltagare och målsman närvarar vid mötet för att ta del av informationen.  
 • Om det finns något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren.  
 • Håll koll i kalendern på inställda pass och evenemang under fliken simhopp, klicka sedan vidare till fliken ”kalender simhopp” eller klicka här: Kalender simhopp .
  Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på badet. Information kommer vid sådana tillfällen att gå ut via e-post eller sms. Viktigt här att ni har meddelat rätt adress och mobilnummer. 
 • Simhoppare ska alltid följa tränarens instruktioner. 
 • För bad innan eller efter simhoppet behöver inträde lösas i kassan på Högevall.  
 • Simhoppare får inte hoppa i vattnet eller beträda redskap utan tränarens närvaro och tillåtelse. 
 • Det är inte tillåtet att springa i simhallen på grund av halkrisk. 
 • Besök gärna vår hemsida för mer information, www.skposeidon.se  
 • På Högevall är det skärmförbud som vi ber er att respektera. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till närvaroregistrering eller larma vid nödfall. Det är fotoförbud på Högevall, vilket vi ber er att respektera.   
 • Vi kommer under tidens gång eventuellt ta foto på Poseidons hoppare som vi använder på sociala medier och hemsida. Önskar ni inte synas är vi tacksamma om ni meddelar detta till oss. 

Simhoppsgymnastik för simhoppskola 1, 2 och 3 i klostergårdens gymnastiksal: 

 • Hämtning och lämning sker i eller utanför omklädningsrummen.  
 • Innan och efter varje träningspass ska simhopparna tvätta sina händer med tvål och vatten. 
 • För att undvika trängsel ber vi att inga föräldrar eller syskon vistas i gymnastiksalen. 
 • Vi rekommenderar att gymnastikskor används. 

Kursmål: 

Träningens upplägg/planering följer SK Poseidons simhoppslinje. Simhoppskurserna har mål i form av hopp och övningar. När målen uppnås går man vidare till nästa steg (kurs). Detta kan ta olika många terminer för simhopparna. Mer information om kursmålen finns på: www.skposeidon.se 

 

ENTRÉBAND PÅ HÖGEVALL: 

 

Alla måste lösa ut nya entréband, detta oavsett om ni har entréband sedan tidigare eller ej. Ni kan alltså inte återanvända gamla band.  

För er som ska gå och simhoppskola (Simhoppskola 1, 2, 3, ungdomsgrupp eller funkisgrupp) så kommer höstterminens entréband att delas ut i foajén av Poseidons tränare i samband med er första lektion v. 35. Personal kommer även finnas på plats i foajén under v.36. Ni måste pricka av er hos tränarna med signatur för att få ut ett gult entréband. Detta band är ni personligt ansvariga för under terminen och det måste lämnas tillbaka vid terminsavslut. I annat fall debiteras ni i efterhand med 125 kr. Om ni inte har möjlighet att vara med vid första eller andra tillfället kan ni istället lösa ut entrébanden på vårt kansli/badshop under våra öppettider, dock senast 25/9.  

 

För er som ska gå i vuxengrupp. Så kommer ni kunna deponera ut (125 kr) ett rosa entréband i receptionen på Högevall. Ni återlämnar bandet till receptionen vid terminens slut och får då tillbaka din deposition. 

 

Kom i god tid vid första tillfället så ni hinner lösa ut ert entréband innan lektionen börjar (det kan vara kö). Entrébandet behövs för att kunna ta er ut och in genom spärren på badet samt till skåpen i omklädningsrummen. Entrébandet är registrerat med in- och ut passage 30 min före och 30 min efter lektionstiden. Varje band har två entréer registrerade, vilket innebär att du kan släppa in ditt barn genom snurran först och sedan ”blippa” en gång till och själv gå igenom. Samma sak gäller vid utgång. Detta måste ske samtidigt, annars kommer inte båda in på badet. Medföljande kan även gå ut och in genom spärren genom att be personalen i kassan att öppna åt er. 

 

SPORTADMIN MEDLEMSAPP:

 

Ladda gärna ner SportAdmin MedlemsApp (laddas ner från Appstore eller Google Play butik) Det är en användbar app där ni bland annat kommer att kunna se barnets utmärkelser och frånvaroanmäla er mm. Gör så här för att frånvaroanmäla dig eller ditt barn: logga in i Medlemsappen med din e-post och med den engångskod som skickas till din e-post. Leta upp rätt grupp i appen och tryck på knappen ej tillgänglig (fyll ev. även i en kommentar). 

 

AVBOKNING:

 

Uppsägning av bokad plats ska senast två veckor kursstart, i annat fall debiteras ni oavsett om ni medverkar eller inte. Vi har en sådan stor efterfrågan på våra kurser och det är förargligt om man inte dyker upp trots bokad plats. Vänligen respektera detta. 

 

Ni har väl sett vår fina badshop på kansliet på Högevall? Ni kan även handla i webshopen, besök www.badgrejor.se 

 

Välkommen in både på kansliet och på nätet! 

 

Kontakta oss nedan: 
Tel: 046-128260 tel.tid mån, tis, tors och fre 09.30-11.30 Onsdagar ingen telefontid
E-post:  kansliet@skposeidon.se 
Hemsida: www.skposeidon.se 

Börja simhoppa hösten 2022
2022-08-19 16:46

Prova något spännande, utmanande och roligt. Prova simhopp!

 

Det finns fortfarande lediga platser kvar i SK Poseidons nybörjargrupper i simhopp till hösten.

 

Vi har platser i:

 

”Simhoppskola 1 yngre” för dig som är född 2013–2016

”Simhoppskola 1 äldre” för dig som är född 2010–2012

”Ungdomsgruppen” för dig som är född 2005–2009

 

Enda förkunskapskravet som krävs är att kunna simma 25m på djupt vatten.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer