SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
 
Information från Simklubben Poseidon angående Corona-viruset

 

Vi vill uppmärksamma alla på de försiktighetsåtgärder som gäller i SK Poseidon ang Covid - 19. Information uppdateras löpande: "här" . 

EJM Bukarest, Rumänien
2022-08-10 15:28

Junior-EM i simhopp gick av stapeln under en extremt varm vecka i slutet av juli i den nyöppnade anläggningen i Otopeni strax utanför Bukarest.

SK Poseidons Nina Janmyr och Elna Widerström var med och representerade Sverige och bidrog till Sveriges bästa resultat någonsin (?!) på ett Junior-EM!

Träningsläger i Göteborg
2022-08-07 15:02

Måndagen 1/8 åkte 17 simhoppare och tre tränare till Göteborg för att kicka igång terminen med ett uppstartsläger.

 

Efter ankomst till ett soligt Göteborg installerade vi oss på vandrarhemmet och efter det var det dags för det första träningspasset. Eftersom det var ett uppstartsläger och hopparna haft ledigt ett par veckor har fokus legat på att träna grunder. Många har också vuxit lite över sommaren och då är det skönt att mjukstarta.

 

Vi har varvat vattenträningen med landträning och på landträningen har vi kört på lite hårdare. Det eskalerade på lördagen med ett riktigt tungt styrkepass på förmiddagen, kort paus för lunch och sen lagtävlingar med både löpstafetter och uthållighetsövningar. Värt att nämna här är Alice och Olle som båda stod i jägarvila i över 27 minuter!

 

Ett besök i Göteborg innebär ju även ett besök på Liseberg! Vi valde den dagen med allra sämst väder, ösregn och åska under eftermiddagen stängde alla åkattraktioner i ett par timmar men det stoppade inte hopparna. Ett gäng gick hem och bytte om till sopsäckar! Ett utmärkt plagg när det bara vräker ner! Det blev verkligen en heldag i nöjesparken för nästan alla (inte tränarna) vi var där när det öppnade kl. 10 och de flesta var kvar till stängning kl. 23!

 

 

 

Utöver träning och Liseberg hann vi med en kort utflykt till fina Kåsjön där vi intog hopptornet och visade övriga badande hur man ska hoppa!!

Ett träningsläger kräver lagtävlingar och just nu är hopparna ute på sitt sista uppdrag, en poängjakt innan vi åker hem! Den som hittar Håkan Hellström får 500 poäng!

 

Lägret hade inte varig möjligt om inte G-sim och Nathan Kim varit så hjälpsamma och ställt upp så ett jättestort tack!

 

 

 

Kallelse "Prova på Simhopp" v.31 & v. 32
2022-07-27 08:56

Välkomna till prova på simhopp med SK Poseidon!

 

Viktigt och ta del av all information nedan.

 

Nu har det äntligen blivit dags för "prova på" simhopp. Vecka 31 och v. 32 kör vi igång!

 

Att tänka på:

 • Medtag bakläder, handduk och uppvärmningskläder (t.ex. T-shirt och shorts).
 • För att vara med på prova på simhopp måste man kunna simma 25 meter på djupt vatten.
 • Ombyte sker i omklädningsrummen på entréplan.
 • Samling vid läktaren vid hoppbassängen.
 • Varje simhoppspass börjar med uppvärmning uppe på läktaren. T-shirt/linne samt shorts/träningsbyxor ska användas. Duschning sker efter uppvärmning.
 • Om det finns något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren.
 • Simhoppare ska alltid följa tränarens instruktioner.
 • För bad innan eller efter simhoppet behöver inträde lösas i kassan på Högevall.
 • Simhoppare får inte hoppa i vattnet eller beträda redskap utan tränarens närvaro och tillåtelse.
 • Det är inte tillåtet att springa i simhallen på grund av halkrisk.
 • Vid dusch tillsammans med barn, i omklädningsrum för motsatt kön, så är barnets maxålder satt till 7 år. Efter det så hänvisar badet till flex-omklädningsrum som finns att tillgå.
 • På Högevall är det skärmförbud som vi ber er att respektera. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t ex närvaroregistrering eller larma vid nödfall. Det är fotoförbud på Högevall, vilket vi ber er att respektera.
 • Vi kommer under tidens gång eventuellt ta foto på Poseidons hoppare som vi använder på sociala medier och hemsida. Önskar ni inte synas är vi tacksamma om ni meddelar detta till oss.
 • Receptionen på Högevall kommer att ha öppet 10:00-17:30 i sommar.
 • Vi reserverar oss för eventuella ändringar. I så fall kommer vi höra av oss via mejl och eller sms.

 

Entréband på Högevall:

 

Ni kommer att kunna hämta ta ut ett vitt entréband som ni använder för den dagen. Bandet behöver ni för att kunna komma in och ut genom spärren till simhallen samt även kunna låsa era skåp. Ni behöver hämta ut ett nytt vitt entréband varje dag då bandet måste återlämnas i spärren för att komma ut från simhallen efter simhoppslektionen är slut.

Ni hittar lådan med entrébanden på disken till vänster om kassa 2 i receptionen. Ni behöver inte ta någon kölapp för att kvittera ut dessa.

 

 

 

Ni har väl sett vår fina web shop, besök www.badgrejor.se
Välkommen att kontakta oss:
Tel: 046-128260
E-post:  kansliet@skposeidon.se

Hemsida: www.skposeidon.se

 

 

Vi önskar er alla en härlig sommar och lycka till mer er kurs!

11th Open Rijeka 1-3 juli
2022-07-04 14:32

Som uppladdning inför Junior-EM senare i sommar har Elna Widerström och Nina Janmyr varit i Rijeka, Kroatien och tävlat.

 

Speedo Dive 1-3 juli
2022-07-03 16:09

I helgen åkte 14 hoppare och 3 tränare till Speedo Dive i Jönköping. Det var ett tre dagars upplägg med tävlingar varje dag. Vi bodde på en närliggande skola (Prolympia), där vi fick 2 nätters god sömn. Vi hade hoppare från blå, regnbåge, mästerskap, turkos och röd, alla var superduktiga med ett gott humör. Många fina prestationer resulterade i både medaljer och glada miner! På dessa tre härliga dagar kammade vi ihop 5 guld, 5 silver och 4 brons! Bra jobbat gänget!

 

Både tränare och hoppare är nöjda med helgen och ser fram emot kommande tävlingar!

SM simhopp 17- 19 juni 2022
2022-06-25 14:34
Elna W, Axel, Carl, Sanna, Elna PW, Hanna och Nina
Ännu en gång gör vi ett fantastiskt SM. Ett lag bestående av 4 debutanter; Carl Larmark, Axel Walther, Hanna Andersson och Elna Wiberg samt 2 lite mer rutinerade; Elna Widerström och Nina Janmyr. Totalt hade vi 16 finalplatser och tog 5 individuella medaljer och 2 synchro medaljer
Sanna Wallertoft mammaledig
2022-06-25 14:21
Arvid och Lina
Till hösten kommer Sanna Wallertoft, chefstränare i simhopp att vara mammaledig.
Vi kan med glädje presentera att Arvid Strömbeck, nuvarande chefsassistent i simhopp och tränare på Polhem på det nationella idrottsprogrammet, kommer att vikariera som chefstränare i simhopp under tiden.
 
Vi är mycket glada över att meddela och välkomna Lina Damgaard som vikarierande chefsassistent i simhopp. Lina kommer också att ta över ansvaret på Polhems nationella idrottsprogram i simhopp.
"Prova på" Simhopp, Sommar 2022
2022-06-17 14:26

I sommar har du som är mellan 6 och 13 år chansen att prova på simhopp med SK Poseidon!

 

Plats: Högevall

Kostnad: 625 kr

Anmälan öppnar 26/4 kl. 09.00 och bokas via vår bokningssida: Anmälan

 

Här hittar du mer information om t.ex vilka förkunskaper som krävs: Information om Prova på simhopp

 

När:

v.31 måndag-fredag (1/8–5/8)

 • 15:15–16:30 för ålder 6–9 år
 • 16:45–18:00, för ålder 10–13 år

 

v.32 måndag-fredag (8/8–12/8)

 • 15:15–16:30, för ålder 6–9 år
 • 16:45–18:00, för ålder 10–13 år

 

Välkommen med din anmälan!

USM och Lundahoppet 2022
2022-05-29 18:39

Detta år var det vår tur att arrangera ungdoms SM i simhopp. Då passade vi på att parallellt arrangera tävlingen Lundahoppet för simhoppare 11 år och yngre där de tävlar med en D-serie. 

 

Poseidon hade ingen deltagare i Lundahoppet men däremot blev USM ett mycket lyckat mästerskap!

Samanlagt tog vi 4 guld, 3 silver och 5 brons vilket placerar oss som näst bästa klubb i medaljligan!

Totalt blev det 21st topp 6 placeringar.

 

Svenska ungdomsmästare blev Elna Widerström (A-klass 1m och 3m), Carl Larmark (A-klass höga hopp) och Axel Walther (A-klass 3m).

Fem klubbrekord och väldigt många personliga rekord har slaguts under helgen. 

Gruppen har visan en god laganda och hejat på varandra genom alla tävlingar.

 

Stort tack till alla tränare, domare, funktionärer och deltagare som har engagerat sig och gjort USM och Lundahoppet till ett lyckat och roligt evenemang!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer