SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
British Nationals, Sheffield
2023-05-31 11:32

Förra veckan var Nina och Lina med seniorlandslaget i Sheffield för att tävla British Nationals.

Grodhoppet
2023-05-13 17:36

Lördagen 13 maj genomfördes klubbtävlingen Grodhoppet!

 

 

PROVA PÅ SIMHOPP I SOMMAR
2023-05-11 13:58

Det blir prova på simhopp i sommar :-) Ni kan nu boka in er på simhoppskurser för sommaren. Gå in via bokningsfunktionen på vår hemsida.

Tänk på att Du behöver kunna simma minst 25 meter på djupt vatten.

 

Du kan läsa om sommarsimhoppet här

Bergen Open 2023 3/5-7/5
2023-05-09 13:37

Hela Mästerskapsgruppen åkte till Bergen i Norge för att tävla i den stora internationella junior- och seniortävlingen Bergen Open. Tävlingen har under de senaste åren vuxit rejält och har blivit en tävling där både klubbar och landslag deltar.

 

International Youth Diving Meet, Dresden
2023-05-09 12:39

Äntligen var det dags för tävling igen!!

 

Carl, Maja och Axel blev uttagna att representera Sverige vid världens (?!) största juniortävling som gick av stapeln 27-30/4 i Dresden, Tyskland. 

Tävlingarna i Dresden håller riktigt hög klass och i år var det 20 länder som deltog, bland annat från Kanada, Australien och Sydafrika. Många deltagare och medaljörer från junior-EM och VM var där och deltagare från tidigare år har sedan deltagit och placerat sig på pallplats på  EM, VM och OS!

 

Det var första gången för Poseidons representanter på den stora internationella arenan och Carls landslagsdebut!

 

Maja tävlade 3m och höga i B-klass och gjorde de med bravur, det blev personligt rekord och en fin 14:de plats precis utanför finalen.

På höga blev de pers i försöken och denna gång räckte det till final där hon både klättrade två placeringar till en 10:nde plats och ökade sitt pers från försöken med 0.30 poäng!!

 

Carl var uttagen att tävla 1m och 3m i A-klass, på 3m gjorde han en riktigt fin insats. Hoppade stabilt och säkert men hamnade precis utanför final plats 15 men på en poäng runt sitt personliga rekord. Värt att nämna är att av de 14 killar som placerade sig framför Carl var 11 av dem med på Junior-VM 2022. Så han visade att han hade där att göra!

På 1m gjorde han en godkänd insats, lite småmissar här och där men överlag stabilt.

 

Axel tävlade även han 1m och gjorde också en stabil tävling men hamnade ett par poäng utanför final. Sista tävlingen sista dagen är A-killar höga hopp och den brukar hålla riktigt hög klass och inte sällan får man se hopp som belönas med 10:or!

Här hade vi Axel i försöken och som trots lite svajiga obliga slog pers och och sig till final. I finalen drämde han till med en 3 och en halv tyska från 10 meter på 8:or och höjde sitt personliga rekord från försöken och därmed även nytt klubbrekord!

 

 

Våra hoppare gjorde mer än godkända insatser och visade att de hade där att göra och kan fightas på den internationella juniorarenan! Riktigt kul att se hur de trots nervositet och första gången i dessa sammanhang tog för sig och visade att det är där de hör hemma!

 

 

 

 

 

 

 

TripTrap, Lyngby
2023-04-22 17:12

En tre man stark trupp bestående av två hoppare och en tränare begav sig över sundet för att tävla TripTrap i Lyngby. Lovisa och Moa tog tillsammans hem tre guld och ett silver!

 

Bra jobbat tjejer! 

 

 

Cassiopeja
2023-04-15 16:58

Lördagen 15 april genomfördes den andra upplagan av tävlingen Cassiopeja!

Cassiopeja är en ungdomstävling med anpassade tävlingsserier, deltagande klubbar var SK Poseidon och Malmö Kappsimningsklubb.

 

Vi fick se många fina hopp och stor glädje i slutet när det blev fri lek och hopp från tornet!

Vi ser fram emot nästa år då tävlingen arrangeras i Malmö!

 

 

Treudden vår 2023
2023-03-11 17:08

Idag var det dags för vårens treuddentävling. 40 hoppare från alla klubbens tävlings- och träningsgrupper deltog. Det blev en superrolig tävlingsdag med sviktgrenar, högagrenar och en lagtävling där det eventuellt sattes en och annan 10:a!

PSV Master Diving Cup, Eindhoven
2023-03-10 16:16

Som traditionen bjuder åkte ett gäng av klubbens mastershoppare till Eindhoven i Nederländerna och Europas största klubbtävling för masters helgen 3/3-5/3!

 
Våra sponsorer