SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
 
Information från Simklubben Poseidon angående Corona-viruset

 

Vi vill uppmärksamma alla på de försiktighetsåtgärder som gäller i SK Poseidon ang Covid - 19. Information uppdateras löpande: "här" . 

Vi arrangerar USM och Lundahoppet 27-29 maj
2022-05-22 12:52

Den 27–29 april arrangerar vi USM och Lundahoppet i simhopp. Den 26 april avgörs synchrotävlingarna i Malmö på simhallsbadet.

 

Det är fri entré för publik! Passa på att titta på simhopp live när Sveriges bästa ungdomar gör upp om USM-titlarna och när de yngsta simhopparna tävlar Lundahoppet.

 

Poseidon är med sina 18 tävlade simhoppare den största representerade föreningen på USM. 

 

Tävlingarna kan också följas via Live Stream:

 

Fredag: https://svensksimidrott.solidtango.com/watch/rc0l3dy 

Lördag: https://svensksimidrott.solidtango.com/watch/2up8moe5 

Söndag: https://svensksimidrott.solidtango.com/watch/p3nq9ip5 

Nina Janmyr, studera på Harvard
2022-05-22 12:48

I höst väntar nya äventyr för Nina Janmyr.


Hon kommer att studera och simhoppa på Harvard University.

 

Vi önskar Nina stort lycka till!

Cassiopeja
2022-05-22 12:38
Poseidons 12 duktiga tävlande simhoppare

"Cassiopeja är Skånes landskapsstjärnbild. Cassiopeja syns på norra stjärnhimmeln och är från Sverige sett cirkumpolär vilket innebär att den aldrig går ner under horisonten och alltid syns"

 

SK Poseidon har tillsammans med MKK plockat fram en ny tävling som heter Cassipoeja. Det är en tävling som riktar sig till barn och ungdomar. De klassiska tävlingsserierna används inte. Tanken är att fler ska få möjlighet att tävla. 

 

.

Alma Kjölstad får stipendium
2022-05-22 12:35
Stort grattis till Alma som häromdagen mottog Sparbanken Skånes idrottsstipendium
 
Tack för allt arbete och engagemang du lägger ner i föreningen!
 
Bergen Open 28 april - 1 maj
2022-05-22 12:15

” Jag längtar till nästa års Bergen Open”

sa en av simhopparna på väg hem från tävlingarna. Det är ett väldigt gott tecken på att det har varit en lyckad tävlingshelg.

 

Bergen Open lockar simhoppare från hela världen. Den här gången fanns det simhoppare från 13 olika länder som tävlande.

Grodhoppet 2022
2022-05-21 20:10
De fantastiska grodhopparna efter sin minisviktstävling

Idag genomförde vi grod-, delfin- och hajhoppet med deltagare från simhoppskolan, träningsgrupperna och tävlingsgrupperna. Det är lite extra roligt med en tävling där simhoppare från så många olika delar av verksamheten kan samlas och heja på varandra oavsett om man gör köttbullen framåt eller tre och en halv framåt. 

 

Bra jobbat alla simhoppare, tränare och funktionärer !

Grod-, delfin- och hajhoppet 21 maj 2022!
2022-05-17 10:54

Lördag 21 maj är det dags för fyra olika simhoppstävlingar!

 

På grodhoppet och yngelhoppet kan alla som går i simhoppskolan denna termin vara med och tävla. Delfinhoppet/hajhoppet är för dig som går i träningsgrupp eller en tävlingsgrupp. 

 

Insläpp 14:00
Uppvärmning 14:30
Inhoppning 15:00
Grodhoppet start 15:30
Slut ca 17:30


Observera att sluttiden är preliminär. Ett tidschema kommer att skickas ut till de som anmält sig efter att anmälningstiden har gått ut.

 

Här hittar ni mer information: Informationsblad 21 maj

British Elite Junior Diving Championship
2022-05-12 14:31

10-17 april genomfördes brittiska juniormästerskapen i simhopp i Southend-on-Sea. Storbritannien är ett av Europas starkare simhoppsnationer och deras mästerskap lockade många utländska gäster. Förutom simhoppare från Storbritannien kom hoppare från USA, Canada, Frankrike, Monaco, Finland och Schweiz. Svenska landslaget åkte också dit med ett litet gäng och uttagna till truppen var Poseidons Nina Janmyr, Elna Widerström och tränare Arvid Strömbeck.

 

Den 11 och 12 april var träningsdagar vilket lämnade lite tid över till att utforska området. Under dessa dagar hann vi både se oss omkring i centrala Southend och göra en utflykt till London för lite sightseeing och shopping.

 

13e till 16e var tävlingarna i full gång och tjejerna tävlade följande grenar:

Elna, A-klass 1m och 3m samt synchro 3m

Nina, A-klass 3m och höga hopp samt synchro 3m

 

Att ställa upp som gäst på ett nationellt mästerskap innebär ofta att delta utom tävlan. Förutsättningarna för denna tävling var att de totalt sett tre bästa resultaten i varje gren samt de tre bästa brittiska simhopparna alla belönas med medalj. I de individuella grenarna genomfördes först en försökstävling och sen en finaltävling. Det sex bästa britterna gick vidare till final och för att som gäst kvalificera sig gällde det att prestera bättre än den sjätte bästa britten.

 

Nina lyckades tyvärr inte komma upp i sin högsta nivå i de individuella grenarna. Hon fick till några väldigt fina hopp men också några missar och tyvärr räckte det inte till en plats i någon utav finalerna denna gång. Elna gjorde en stabil tävling på 1m men nådde inte heller riktigt upp till den toppnivån som krävdes för att ta en plats i finalen.

 

Tjejerna som tillsammans tävlade synchro från 3m gjorde en stark insats med höga synchropoäng och var uppe och nosade på en medaljplats. Efter en liten miss på det sista hoppet slutade de tillslut på en femteplats.

 

Elna visade verkligen vad hon går för sin individuella tävling från 3m. I försökstävlingen visade hon upp hög kvalité i samtliga av de obligatoriska hoppen och även många av henne valfria hopp satte hon i väldigt fint. Hon slutade fyra i försöken och var där med vidare till final. Väl i finalen visade hon att hon hade ännu en nivå i sig. Hon byggde vidare på sin fina hoppning från försöken och rättade till de mindre misstagen som gjordes då. Elna slutade på en tredjeplats med starka 413 poäng. Stort grattis!

 

Det var en rolig och lärorik vecka i Southend som gav mycket nyttig erfarenhet av att tävla mot några av Europas bästa juniorsimhoppare.

Påsklovsläger för Tävlingsgrupp röd (11-13 april)
2022-05-07 14:44

På måndagen under påsklovet åkte fem hoppare upp från Tävlingsgrupp röd upp till Jönköping på träningsläger. På plats i jönköping började vi  med ett träningspass där hopparna själva fick välja något att träna på. Sedan tog vi oss till stugorna där vi skulle bo och äta. Efter lite fri lek var det dags för andra träningspasset för dagen där det var lek tema. Där bjöds vi på många spännande hopp. Sen bar det av tillbaka till stugorna för middag. Det var ett gäng hoppare som var taggade på morgondagen som gick och lade sig. 

 

Dag två inleddes med ett träningspass där hopparna fick träna på sats. Efter det bar det av tillbaka till stugorna där vi hade fri lek och sedan lunch. Lite vila efter lunchen och sedan hade vi tränare en överraskning till hopparna, vilket var att gå på äventyrsbadet. Efter en liten fika paus var det sen dags för dagens andra pass där tyska stod på schemat där hopparna kämpade på jättebra. En dag med massa träning och lek avslutades med en film kväll. Sedan gick ett gäng trötta hoppare och tränare och lade sig. 

 

Sista dagen på lägret avslutades med ett träningspass där hopparna själva fick välja vad de ville träna på. Träningen avslutades med att det gjordes en massa nya hopp. Sen bar det av tillbaka till camping för lunch. Innan lunchen hade vi i påskens anda en påskäggsjakt. Det bar sedan hemåt för hoppare med varsitt påskägg och tränare efter ett par dagar av mycket träning, skoj och skratt. Vi tränare är superimponerade av hopparnas träningsmotivation och deras glada humör som gjorde att vi fick ett jättetrevligt läger.

 

/ Hanna Walther 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer