SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Simklubben Poseidon

I simklubben Poseidon ska vi med glädje, engagemang och nytänkande skapa möjligheter för alla att utvecklas! 

 
Simklubben Poseidon skall: 
 • erbjuda kvalificerad sim- och simhoppsträning för barn, ungdomar och vuxna simidrottare.
 • erbjuda simidrottare möjlighet att nå landslagsnivå.
 • ha en bred bas genom hela livet från babysim till elitgrupper där möjlighet finns till utveckling för simidrottare, individ och ledare.
 
 
Simhopp
EJM Bukarest, Rumänien
2022-08-10 15:28, Simhopp

Junior-EM i simhopp gick av stapeln under en extremt varm vecka i slutet av juli i den nyöppnade anläggningen i Otopeni strax utanför Bukarest.

SK Poseidons Nina Janmyr och Elna Widerström var med och representerade Sverige och bidrog till Sveriges bästa resultat någonsin (?!) på ett Junior-EM!

Arrangemang
Arena Poseidon Team Cup 2022
2022-08-09 20:29, Arrangemang

Tävlingstiden för PTC är fredagen 2/9 till söndagen 4/9.
Det är det 29:e PTC som vi bjuder in till.

Simhopp
Träningsläger i Göteborg
2022-08-07 15:02, Simhopp

Måndagen 1/8 åkte 17 simhoppare och tre tränare till Göteborg för att kicka igång terminen med ett uppstartsläger.

 

Efter ankomst till ett soligt Göteborg installerade vi oss på vandrarhemmet och efter det var det dags för det första träningspasset. Eftersom det var ett uppstartsläger och hopparna haft ledigt ett par veckor har fokus legat på att träna grunder. Många har också vuxit lite över sommaren och då är det skönt att mjukstarta.

 

Vi har varvat vattenträningen med landträning och på landträningen har vi kört på lite hårdare. Det eskalerade på lördagen med ett riktigt tungt styrkepass på förmiddagen, kort paus för lunch och sen lagtävlingar med både löpstafetter och uthållighetsövningar. Värt att nämna här är Alice och Olle som båda stod i jägarvila i över 27 minuter!

 

Ett besök i Göteborg innebär ju även ett besök på Liseberg! Vi valde den dagen med allra sämst väder, ösregn och åska under eftermiddagen stängde alla åkattraktioner i ett par timmar men det stoppade inte hopparna. Ett gäng gick hem och bytte om till sopsäckar! Ett utmärkt plagg när det bara vräker ner! Det blev verkligen en heldag i nöjesparken för nästan alla (inte tränarna) vi var där när det öppnade kl. 10 och de flesta var kvar till stängning kl. 23!

 

 

 

Utöver träning och Liseberg hann vi med en kort utflykt till fina Kåsjön där vi intog hopptornet och visade övriga badande hur man ska hoppa!!

Ett träningsläger kräver lagtävlingar och just nu är hopparna ute på sitt sista uppdrag, en poängjakt innan vi åker hem! Den som hittar Håkan Hellström får 500 poäng!

 

Lägret hade inte varig möjligt om inte G-sim och Nathan Kim varit så hjälpsamma och ställt upp så ett jättestort tack!

 

 

 

Simskola
Kallelse sommarsimskola 2022
2022-07-25 08:00, Simskola

 

Välkomna till Simklubben Poseidons sommarsimskola 2022!

 

If you want to read this information in English, please click here

 

Nu är det snart dags för våra sommarsimskolor. Här är lite samlad ”bra att veta-information”.

 

För er som ska gå sommarkurs på Högevallsbadet:

Ni kommer att kunna hämta ta ut ett vitt entréband som ni använder för den dagen. Bandet behöver ni för att kunna komma in och ut genom spärren till simhallen samt även kunna låsa era skåp. Ni behöver hämta ut ett nytt vitt entréband varje dag då bandet måste återlämnas i spärren för att komma ut från simhallen efter simlektionen är slut. Ni hittar lådan med banden på disken till vänster om kassa 2, precis intill spärren. Ni behöver inte ta någon kölapp för att kvittera ut banden.

 

 • Tänk på att om ni önskar stanna kvar efter simlektionen eller besöka äventyrsbadet så måste ni lösa separat entré till Högevallsbadet i receptionen. Samma sak gäller för förälder/medföljare som vill simma under utsatt lektionstid.

 

 • Receptionen på Högevallsbadet kommer att ha öppet 10:00-17:30 i sommar.
 • Ombyte sker i omklädningsrummen på entréplan

 

 • För barn som ska gå på Högevallsbadet så kan EN medföljande förälder följa med in till bassängen. Tänk på att medföljande ej får ta med ytterkläder eller skor in. Vi rekommenderar starkt kläder i funktionsmaterial när man vistas inne i simhallen.

 

Detta gäller för alla bad ((Högevallsbadet, Källbybadet Sandbybadet och Dalbybadet)

 • Vi samlas alltid vid bassängkanten. För att se vilken bassäng ni simmar i på Högevallsbadet, titta på er bokningsbekräftelse eller på namnet för just din grupp. Bokstaven som står sist i rubriken visar vilken bassäng. (U= Undervisningsbassängen, K = Kombibassängen, Tr = Träningsbassängen och Tä = Tävlingsbassängen).

 

 • Badkläder, handduk och ett glatt humör är det enda som ni behöver ta med. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid så ni kommer i tid till simlektionen.

 

 • Det är väldigt viktigt att duscha ordentligt, utan badkläder, innan simlektionen

 

 • Man får inte springa i simhallen/utomhusbadet pga halkrisk

 

 • Vi ber er att vara uppmärksam på att det råder förbud på alla former av skärmar (telefon, platta och dator) samt fotograferingsförbud.Om det är något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren om det.

 

Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på baden. Information kommer vid sådan tillfällen att skickas ut via mail eller sms.

 

 

Till sist önskar vi att ni har kul på simskolan!

Ungdomssimskola Hösten 2022
2022-07-13 11:18

Är du en ungdom mellan 12-17 år och behöver en liten extra knuff för att kunna uppnå simkunnighetskrav, eller behöver bli mer trygg i vattnet. Oavsett så kan du i höst boka in dig i en ungdomssimskola. 

Att vara simkunnig menas att man kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

 

Till hösten har vi nu en ungdomssimskola, varje tisdag mellan kl 19:20-20:00 ute på Delphinbadet. 

Gå in  och anmäl dig här

 

Erfarenheter från projektet Nelms Metod
2022-07-07 09:33

SK Poseidon står bakom projektet Nelms Metod som i 3,5 år har haft stöd av Allmänna Arvsfonden. Vi har under dessa år utvecklad en metod för träning i vatten för personer med funktionsnedsättningar – och vi har utvecklats en utbildning för de som vill bli instruktörer, en för målgruppen som vil träna själva och en för assistenter. Vi har i tillägg gjort en utbildning för fysioterapeuter. Alt detta har vi gjort i samarbete med Milton Nelms, som har utvecklad metoden. I löpet av dessa år har vi utbildad över 350 personer och ca 1500 personer från målgruppen har tränat efter metoden. Vi kommer fortsätta att erbjuda utbildningar, föreläsningar, träffar mm. Vår projektledare Hilde Elise Hansen kommer hålla i detta. Ta kontakt om du är intresserad att veta mera.

 

Vi har gjort flera filmar och en egen erfarenhetsrapport som vi gärna delar. Besök projektet hemsida: www.nelmsmetod.se för att se dessa och för att få veta mera.

 

Ett stort tack till Allmänna Arvsfonden för ert stöd – det har gett möjlighet till att utveckla metoden, utbildningen så att flera personer med funktionsnedsättningar kan få uppleva de fantastiska möjligheter som rörelse i vatten kan ge! Tack till alla organisationer som vi har samarbetet med, särskild tack till Furuboda Folkhögskola, Swedish Center for Aquatic Research, Parasport Göteborg, Svenska Livräddningssällskapet Göteborg och Autism och Asbergerföreningen i Västmanland.

 

Stort tack till alla er som har varit med på någon av våra utbildningar, prova-på tillfällen eller deltagit på våra träffar! Ni har varit uppriktigt intresserade av att skapa träning i vatten som utvecklar er själva och målgruppen vidare. Ni är entusiastisk och nyfikna och det finns en vilja att lära av varandra. Detta har varit med på att driva projektet vidare!

 

Tack så mycket till Milton Nelms för all tid, entusiasm och all hjälp du har gett oss!

 

Vi har frågat våra utbildade instruktörer om de har en positiv upplevelse att dela efter att ha tränat med Nelms Metod – detta är några av svaren vi fick:

 

 • En elev som bara gick omkring o skvätte vatten härmar nu sin assistent som gör Nelms metod. Går ned och krokodilandas, väggsug, start/stop (simmarstop mm. Det har varit fantastiskt att se.
 • Att få vara med framför allt de här barnen och ungdomarna i vatten och med en metod som fungerar är fylld av glädje och mycket kärlek. Att det faktiskt fungerar. Jag har en kille som inte kommer till simskolan eller träningen, han kommer till mig (instruktörens namn). Det blir väldigt personligt och barnen/ungdomarna går länge.
 • Jag har tränat med en flicka som i början var rädd men som nu tar sig fram självständigt i vattnet. Att se hennes utveckling har varit fantastiskt! Hon kan inte prata men ger ifrån sig ett visst ljud när hon är glad och det ljudet har jag fått höra oftare och oftare.
 • Så viktigt att förstå hur mycket vattnet påverkar. Både hur vattnet känns mot kroppen (medvetenhet) och olika ljud i lokalen etc. Nelms metod gjorde mig lyhörd och uppmärksammad på saker som jag aldrig tidigare tänkt på.
Simhopp
11th Open Rijeka 1-3 juli
2022-07-04 14:32, Simhopp

Som uppladdning inför Junior-EM senare i sommar har Elna Widerström och Nina Janmyr varit i Rijeka, Kroatien och tävlat.

 

Simhopp
Speedo Dive 1-3 juli
2022-07-03 16:09, Simhopp

I helgen åkte 14 hoppare och 3 tränare till Speedo Dive i Jönköping. Det var ett tre dagars upplägg med tävlingar varje dag. Vi bodde på en närliggande skola (Prolympia), där vi fick 2 nätters god sömn. Vi hade hoppare från blå, regnbåge, mästerskap, turkos och röd, alla var superduktiga med ett gott humör. Många fina prestationer resulterade i både medaljer och glada miner! På dessa tre härliga dagar kammade vi ihop 5 guld, 5 silver och 4 brons! Bra jobbat gänget!

 

Både tränare och hoppare är nöjda med helgen och ser fram emot kommande tävlingar!

Förändringar i sommarsimskolor
2022-06-30 14:46

Vi har gjort lite ändringar i schemat så kanske just nu har vi en simskola som passar just er. Boka gör ni via vår bokningssida, klicka här 

Det har tillkommit MINIPLASK, PLASK O LEK 2, PLASK O LEK 1, MINISIM OCH FUNKISIM.

 

 

Nyheter från våra grupper
Simhopp, 10/08 15:28 
Arrangemang , 09/08 20:29 
Simhopp, 07/08 15:02 
Simskola, 25/07 08:00 
Simhopp, 04/07 14:32 
Simhopp, 03/07 16:09 
Simhopp, 25/06 14:34 
Simhopp, 25/06 14:21 
Simhopp, 17/06 14:26 
Simhopp, 29/05 18:39 
 
Våra sponsorer