Euro Finans Diving Lund 2018
2018-11-04 23:29
Fotograf Cristian Von Sparr

Då var tävlingarna över för den här gången, och vilken helg det har varit. Poseidon hade 13 uttagna simhoppare som bjöd på mycket fin simhoppning. Det blev totalt 4 medaljer, 1 guld, 1 silver och 2 brons.

Axel Walther tävlade alla höjder i C-klassen. Han gjorde en väldigt bra tävling på 1m, var ynka fyra poäng ifrån sitt personliga rekord. Han placerade sig på andra plats. Han fick även på 3m ta emot en medalj, av valören brons.

Emrick Okmark debuterade på Diving Lund och tävlade på 1m i C-klassen. Han hoppade stabilt rakt igenom tävlingen och placerade sig på en nionde plats.

William Ekenstierna var även han debutant på Diving Lund. Han tävlade i höga hopp och 1m. William gjorde en bra tävling på höga och slog personligt rekord med cirka 15 poäng.

Erik Ekenstierna tävlade alla höjder i B-klassen. Han gjorde en grymt bra tävling var på höga hopp, där han passerade 300 poängsgränsen och hoppade till sig en guldmedalj. Han slog även personligt rekord på 3m.

Ludvig Tufvesson tävlade alla höjder i B-klassen. Finaste insatserna gjorde Ludvig på sin sista tävling, B-pojkar 3m, där han slog sitt en vecka gamla personliga rekord med 4 poäng.

Carl Larmark ställde upp på höga hopp i C-klassen. Han hoppade säkert hela tävlingen igenom. Det resulterade i en fin en och en halv bakåt och därmed säkrade han en fjärdeplats.

Iga Jackowicz-Korczynska tävlade Diving Lund för första gången. Hon tävlade i C-klassen på 1m. Tyvärr började Iga känna sig krasslig men trots det kämpade hon sig igenom tävlingen och lyckades få till några väldigt fina hopp.

Hanna Andersson tävlade även hon Diving Lund för första gången och hon ställde upp i C-klassen på alla höjder. En extra fin prestation bjöd hon på från 3m där hon höll en hög nivå genom hela tävlingen och därigenom slog personligt rekord.

Hanna Walther tävlade i B-klassen på 1m och höga hopp. Hon tog väl till sig tränarnas kommentarer och förbättrade många tekniska bitar i sin hoppning. Detta gjorde att hon fick till ett par riktigt fina obligatoriska hopp.

Elna Widerström tävlade i B-klassen från alla höjder. Hon började med att tävla 1m där hon gjorde mycket fina obligatoriska hopp. Dagen efter var det dags för 3m och då visade hon upp fantastiska valfria hopp. Tredje dagen och hennes sista tävlingsdag slog hon ihop det bästa från de tidigare tävlingarna och gjorde en rakt igenom fin tävling. Detta resulterade i en bronsmedalj.

Ella Bergdahl debuterade även hon på Diving Lund. Hon ställde upp i C-klassen från alla höjder och visade upp fin stil och säker hoppning, framförallt på 1m och höga hopp där hon placerade sig på en åttonde respektive femte plats.

Elsa Wähler var också uttagen till att tävla men blev tyvärr sjuk och var tvungen att stryka sig.

Hannah Örnborg som är vårt nya tillskott i gruppen debuterade också på Diving Lund. Hon deltog i damernas 1m. Denna gång tävlade hon för sin före detta klubb SK Neptun eftersom att klubbytet inte hunnit gå igen ännu.