Fina insatser under JSM 8-10 mars 2019
2019-03-13 13:23
De fyra tävlade gjorde alla mycket fina tävlingar
Hanna Walter (höga hopp), Erik Ekenstierna (1m och höga hopp), Elna Widerström (1m och 3m) och Axel Walther (höga hopp) tävlade JSM 8-10 mars. Elna och Erik har tävlat tidigare, för Axels och Hannas del var det debut i JSM- sammanhang,

Malmö arrangerade tävlingarna tillsammans med SK Poseidon. Svikttävlingarna utfördes i Malmö under lördagen och söndagen. Tävlingarna inleddes på fredagen i Lund med höga hopp.

Hanna och Axel gjorde klart godkända försökstävlingar med många fina hopp. Hanna hoppade stabilt och gjorde inga missar på sina hopp. Det räckte inte hela vägen till final.

När det var dags för final strök sig en utav killarna vilket ledde till att Axel som precis missade finalen i försöken fick hoppa final trots allt. Lagom till att killarnas final startade kom det ett gäng simhoppare från olika grupper i Poseidon för att titta och anslöt sig till publiken. Det ledde till att Axel och Erik (som hade tagit sig till final) fick ett härligt stöd från publiken, vilket var väldigt glädjande.

I försöken genomför de tävlade hela sin serie med obligatoriska samt valfria hopp. I finalen utförs endast de sista valfria hoppen med fri svårighetsgrad. Hopparna tar med sig poängen från de obligatoriska hoppen till finalen.

Axel hade i försöken gjort mycket fina obligatoriska hopp och även fått höga poäng. Han hade missat lite på sina valfria hopp. I finalen gjorde Axel en helt otrolig insats och satte sina valfria hopp och höjde sig med hela 51 poäng. Axel klättrade upp en placering och kom på femteplats.

Erik gjorde även han mycket bra obligatoriska hopp i försöken och missade på många av de valfria hoppen. I finalen höjde han sig med hela 46 poäng. Tyvärr fick han inte riktigt till det sista hoppet i serien i finalen på det sättet han kan utföra hoppet på. Erik placerade sig på fjärdeplats mindre än ett halvt poäng i från bronsplatsen. Om vi gör en jämförelse på Eriks poäng från JSM förra året i finalen och årets final har Erik höjts sig med nästan 60 poäng. Det är en bra utveckling.

Dagen efter tävlade Erik 1 meter och utförde hoppen i försöken på ett utmärkt sätt och han tog sig enkelt vidare till final. I finalen fick han ett överslag på det sista hoppet som var två och en halv framåt vilket tyvärr ledde till att han även här missade pallplats med ynka 9 poäng. Resterande hopp i finalen gjorde han bra.

Elna som klev in i tävlingarna på lördagen och hoppade 3 meter inledde med att ta sig till final i mycket hård konkurrens. Även här syns en stor utveckling för Elna i positiv riktning, under JSM 2018 tog sig Elna inte till final. Trots att Elna inte fick så bra poäng på sina två svåraste hopp två och en halv bakåt och två och en halv mollbergare placerade Elna sig på sjunde plats.

Dagen efter hoppade Elna 1 meter. Det var en lång försökstävling med 26 tävlade tjejer. Elna gjorde en bra försökstävling och tog sig vidare till final. I finalen utförde hon sina tre första hopp på ett strålande sätt och belönades med höga domarsiffror. Elna gjorde en liten miss på sitt sista hopp. Elna kom på sjunde plats.

De fyra tävlade kan tävla på JSM i många år till närmare bestämt 2 år för Erik och Hanna, 3 år för Elna och 4 år för Axel. Det ska bli roligt att följa deras fortsatta utveckling.

Vi är mycket nöjda med alla fyras insatser, bra jobbat!