Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter. Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 


Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Framgångar i Eindhoven
2019-03-13 15:01
Alltid lika roligt att åka till Eindhoven på PSV Master diving cup! I år var det femte året Poseidon representerade! Denna gång kom vi hem med elva medaljer i alla valörer. Om vi har haft kul? Bajsar björnen i skogen?
Fina insatser under JSM 8-10 mars 2019
2019-03-13 13:23
De fyra tävlade gjorde alla mycket fina tävlingar
Elna Widerström är uttagen till juniorlandslaget
2019-03-13 13:17
Elna i finalen på JSM i Malmö 2019
Stort grattis till Elna Widerström som är uttagen till juniorlandslaget för att tävla "8 Nations Youth Diving Meet 2019" i Madrid, Spanien (23-24 mars).
JSM i simhopp 8-10 mars i Malmö/Lund
2019-03-06 15:49
Tävlingsprogram
Dags för JSM i simhopp!

För Poseidon tävlar; Axel Walter (höga hopp), Erik Ekenstierna (1m, 3m och höga hopp), Hanna Walther ( höga hopp) och Elna Widerström (1m och 3m)

Stötta gärna simhopparna på plats! Det är fri entré  
Gamma Cup
2019-03-06 10:09
Axel och Alma efter pojkar B höga hopp
28 februari till 3 mars var det dags för simhoppstävlingen Gamma Cup i Stockholm. Poseidon hade ett gäng på 19 simhoppare på plats för att tävla. Gamma Cup är för många den första större tävlingen efter att ha gått upp en tävlingsklass. Det är alltid lite extra tufft att tävla i en ny klass då det krävs fler mer avancerade hopp. Trots detta fick vi se några mycket fina prestationer, ett och annat personbästa och ett guld, fem silver och tre brons. 

Vi reser hem mycket nöjda med helgen och laddar om inför nästa utmaning!


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer