Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter. Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 


Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Bergen Open 2-5 maj 2019
2019-05-20 13:37
Det blev en rolig vistelse i Bergen när 6 simhoppare från tävlingsgrupp regnbåge och mästerskapsgruppen och 2 tränare var på den internationella tävlingen Bergen Open 2-5 maj 2019. Att bara få träna och tävla på ADO-arena är väldigt härligt och häftigt i sig, eftersom anläggningen är helt fantastisk. Tävlingarna var väldigt fint organiserade. Utöver att tävla hann vi med att gå på bankett, se oss om i det vackra Bergen, fira Elnas födelsedag och ha allmänt roligt. 

Det var också ett äventyr i sig att resa till Bergen. Vårt flyg till Bergen blev inställt pga. strejk vilket innebar att vi fick hitta ett alternativ till flyget. Vi åkte nattbuss till Oslo och tog sedan tåget från Oslo till Bergen. Det var en väldigt vacker tågtur som vi rekommenderar er att ta om ni får möjlighet någon gång. 16 timmars på resande fot och det har aldrig varit skönare att sova i en säng den kvällen. 

Vi är nöjda med simhopparnas fokus och mentala inställning under tävlingarna. Ella och Elna stod för de mest imponerade resultaten med sina fjärdeplatser. Ella kom fyra på höga hopp samt på 1 meter i C-klassen och Elna kom fyra på 1 meter i B-klassen.
Över 50 deltagare på årets yngel-grod-delfin-haj- och valhoppet
2019-05-20 13:05
Lördagen den 18 maj tävlade över 50 simhoppare på våra klubbtävlingar yngel-grod-delfin-haj-och valhoppet.  Åldersspannet på dem tävlade var mellan 4 år och 16 år, och publiken bjöds på hopp, allt från bomben till 3,5 volter från 3 meter. Tack till alla duktiga simhoppare och till publiken som var stöttande och peppande. Tack till våra engagerade tränare - som är helt fantastiska 💙
Nordic Light - med sann kärlek till simhopp
2019-05-07 17:47

Nordic Light är en masterstävling i simhopp som genomförts med viss oregelbundenhet under ett antal år i lite olika städer, men från och med i år vill vi göra den till en årligt återkommande masterstävling i Lund i början av maj. 

Ambitionen är att skapa ett arrangemang som plockar fram det finaste inom mastersidrotten; glädje, kamratskap, generositet och en kärlek till simhopp som går genom alla åldrar. 

Och precis detta känner jag att vi faktiskt lyckades med! Stämningen på badet var fantastisk och många vittnar om personliga topp-prestationer. Eller som 58-åriga Mark från Amsterdam skrev på Facebook: 
“The ambiance at the Nordic Light Championships certainly helped, when I smashed my personal record on the 1 metre --- Thanks to the Lund organisers who made this a competition for me long to be remembered. Great ambiance at the Nordic Light. Great job.”

Det var 50 hoppare anmälda i åldrarna 18-70 från totalt 7 nationer. Eftersom man tävlar i åldersklasser i femårs-intervaller blir det ganska många grenar som ska avgöras, och kanske inte så många deltagare i varje gren. Desto fler medaljer blir det då att dela ut och fantastiska prisutdelningar där tävlande från flera grenar får trängas på pallen. Domarna var generösa och vågade använda hela poängskalan (högsta siffran 9 ½) gjorde tävlingarna roligare och lockade fram inspirationen hos hopparna.

Poseidon ställde upp med ett stort lag med många fina individuella prestationer. Roligt med många tjejer i pre-masterklassen 18-24 där Malin, Ylva, Rakel, Sandra och Hannah fightades om medaljerna. Isabella gjorde sin första tävling efter VM-guldet i Budapest 2017 och gjorde det strålande! Kan vi hoppas på en tävlingscomeback där kanske? 

Stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till. Det här gör vi om! 

/ Olle Strömbeck 
Trip trap Lyngby
2019-05-05 22:14

27 april var det Trip Trap för nybörjarklasserna i Lyngby. Från Poseidon åkte Sammi, Olivia och Levi från tävlingsgrupp röd och Leia från träningsgrupp orange samt tränare Linnea. 

Det blev en heldag i Danmark mer roliga tävlingar och fin simhoppning. Dessutom lyckades Olivia och Leia ta brons på 1m. Oliva knep även silvret på 3m!

Riksfinal 2019
2019-05-05 21:57
Olle, Felix och Lasse efter sin 1m tävling

Helgen 26-28 april åkte 13 hoppare och tre tränare från Poseidon till Stockholm för att delta i riksfinalen. Riksfinalen är en simhoppstävling som hålls varje vår som en avslutning på säsongens rikstävlingar och denna gång deltog 10 olika simhoppsklubbar från olika delar av landet.


Vi fick se många riktigt fina prestationer från Poseidons hoppare. Totalt slutade medaljskörden på fem brons och ett silver. Ella tog brons både på 1m och höga hopp. Dessutom slog hon personligt rekord på båda höjderna. Maja tog också två medaljer under helgen, ett brons på 1m och ett silver i synchro med Elna. Emrick och Olle tog vars ett brons på höga hopp respektive 1m.


Utöver tävlingarna hade vi även en födelsedag att fira då Emrick fyllde 13 under lördagen. Då blev det tårta på kvällen samtidigt som hopparna testades i hur mycket de visste om sina tränare.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem , 22/05 15:31 
Hem , 17/05 10:02 
Hem , 16/05 10:49 
Hem , 16/05 10:31 
Hem , 09/05 15:37 
Hem , 09/05 14:56 
 
Våra sponsorer