Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter. Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 


Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Prova på simhopp sommar 2018
2018-04-12 14:46
Nu är anmälan öppen för prova på simhopp i sommar. 
Klicka här för att läsa mer
Klicka här för att anmäla 

Bergen Open
2018-04-11 18:58
För första gången sedan 2012 har SK Poseidon skickat simhoppare till Bergen Open i Norge. 5-9 april representerade Ella, Elna, Carl och Erik samt tränare Arvid Team Skåne i de fyra dagar långa tävlingarna. 

Medaljer det tog Carl Larmark. I alla grenar som han ställde upp i faktiskt! Det blev silver i både C-pojkarnas 1m och höga hopp samt ett brons på 3m. I varken 1m eller höga-tävlingen var Carl långt ifrån guldmedaljen där det endast skiljde entaka poäng mellan första och andraplatsen.

Yngst var Ella Bergdahl som tog sig till Bergen med inställningen att se och lära. Med det stoppade inte henne från att göra några riktigt fina prestationer. Med en stabil hoppning på både 1m och höga hopp var hon inte långt efter konkurrenterna och ska vara mycket nöjd med sin insats.

Revansch fick Elna Widerström. Efter att ganska otäckt ha slagit i händerna i svikten bara minuter innan tävlingsstart i grenen flickor B 1m var tyvärr Elna tvungen att stryka sig från den tävlingen. Som tur var blev det inga allvarligare skador på händerna och dagen efter kunde hon delta i tävlingen från 3m. Där presterade hon mycket fint, slog personbästa med en helt del och slutade (något frustrerande) endast 0,3 poäng från milstenen 300 poäng. Dagen därpå gjorde Elna även en mycket bra insats på (inte favoritgrenen) höga hopp där hon slutade som bästa svensk.

Personbästa slog även Erik Ekenstierna. Efter några mindre missar på 1m och höga hopp såg Erik till att ta chansen sista dagen av tävlingarna. Denna gång på 3m hoppade han stabilt hela tävlingen igenom. Detta plus att han gjorde kanske sin livs bästa tvåochenhalv bakåt resulterade i en mycket fin slutpoäng och där med personbästa på 3m. 

Nöjdas av alla var kanske tränare Arvid Strömbeck. Inte endast på grund av det förstklassiga fikat som arrangörerna bjöd alla tränare på utan även för alla fina prestationer poseidonhopparna gjort under helgen samt kämparglöden och viljan de visat upp.
Träningsläger Jönköping
2018-04-04 15:47
Påsklovet inledes med ett roligt träningsläger i Jönköping. Förutom simhoppträning kom påskharen på besök och ägg målades. Åtta simhoppare deltog från simhoppsgrupp Röd och Grön och under lägret höll tränarna en lagtävling som slutade väldigt jämnt. Lägret avslutades med trötta tränare och hoppare på tåget hem efter roliga dagar! 
Rikstävling del 2 och 3
2018-03-27 17:03
Prisutdelning efter 1 meters tävling för E- och D-klass
Nu är rikstävling del 2 (11/3) och 3 (24/3) genomförda. Simhoppare från både tränings- och tävlingsgrupper har deltagit. 

Resultat från deltävlingarna finns här


Vad är rikstävlingen?

Det är främst tre deltävlingar som sker är på hemmaplan men hopparna möter ändå hoppare från hela Sverige då resultaten samlas och jämförs i en databas. Rikstävlingen avslutas med en riksfinal då klubbarna samlas på gemensam ort. I rikstävlingen tävlar man med serier enligt FINAs riktlinjer. I deltävling 1 görs få hopp och under deltävlingarna byggs serien upp succesivt. Till deltävling tre och riksfinalen har man en komplett serie. 


För att hitta samlat resultat gå klicka på länken: http://www.svensksimidrott.se/Varagrenar/Simhopp/tavling/inbjudningarresultat2017-2018/
Nina Janmyr hoppar till sig fina resultat i Texas
2018-03-16 15:14
Nina överst på pallen
Nina Janmyr som sedan snart 2 år tillbaka bor och simhoppar i USA, tävlade 8-11 mars i Texas (2018 Texas All Star Challange). Nina visar upp mycket fin simhoppning och vinner höga hopp, kommer tvåa på 1 meter och kommer på fjärdeplats på 3 meter. Nina tävlar i klassen 14- 15 år. Hon tränar och tävlar för Standford Diving Club. 

Vi i Poseidon säger stort grattis! 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer