Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter. Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 


Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Mellandagsläger på Lingvallen
2018-12-28 15:48

Den 27-28 december har tio stycken simhoppare och två tränare från blå, regnbåge och mästerskap varit iväg på läger i gymnastikanläggningen Lingvallen i Ängelholm. Lägret bjöd på massvis roliga utmaningar, volter, skruvar samt styrketräning i gymnastikhallarna. På kvällen var lagtävling där bästa tårtbakarna korades.

Julklappshoppet 14-16 december
2018-12-18 11:08
Den 14-16 december har SK Poseidon varit iväg och tävlat julklappshoppet i Jönköping. Poseidon åkte upp med 13 hoppare och 3 tränare. För några av hoppare var det även första gången de tävlade utanför Lund.
Resultat KM och rikstävling del 1
2018-12-11 10:37
bild från klubbmästerskapen
Resultat från rikstävling del 1 från den 1/12 och KM:

Fantastiska framgångar på NJM 2018
2018-12-11 09:49
Axel, Elna, Erik, Arvid, Lina och Sanna var alla en del av det svenska landslaget

Under årets nordiska mästerskap i simhopp hade Poseidon tre uttagna simhoppare samt en coach, en domare och en studerande coach med i den svenska truppen. Tävlingarna gick av stapeln i Bergen 7-9 december 2018. 


Erik Ekenstierna tävlade i b-klassen på höga hopp och gjorde det med bravur. Han spetsade nedslagen och höll en hög nivå genom hela tävlingen. Det var riktigt kul att se hans vilja och tävlingsfokus. Erik slog personligt rekord med hela 24 poäng och belönades med en silvermedalj. Inte nog med det, han tilldelades också utmärkelsen dagens prestation i det svenska laget. 


Elna Widerström var uttagen till att tävla höga hopp i b-klassen och gjorde det på bästa sätt. Elna är en tävlingsmänniska som kan plocka fram det där lilla extra när det väl gäller, vilket hon också gjorde. När Elna kom upp från det sista tävlingshoppet sken hon som en sol och grät några tårar av glädje då hon insåg att hon slagit personligt rekord. Elna knep bronset.


Axel Walther tävlade samtliga höjder i c-klassen och tog medalj i två av tre möjliga. På den första tävlingen som var tre meter spelade nerverna ett spratt och Axel var en bit ifrån sin högsta nivå. Dagen efter hade nervositeten släppt lite vilket ledde till en mycket stabilare hoppning på höga hopp som i sin tur resulterade i en bronsmedalj. Sista tävlingen ut var en meter och nu hade Axel helt rätt inställning och attityd. Det gick så bra på hoppningen att Axel kan titulera sig nordisk junior mästare. Axel fick även han äran att få dagen utmärkelse i det svenska laget. 


Det var en väldigt rolig helg och en ära att få vara med i nordens bästa landslag. Sverige vann nationskampen överlägset med 27 guld av 33 möjliga, 7 silver och 10 brons. 


Vi är så glada och stolta över er och era insatser, ni är grymma.

Stort grattis!

DM/JDM simhopp
2018-11-23 13:33
Prispallen efter pojkarnas 3m där Erik fick ta emot silver
Lördagen 17/11 hölls distriktsmästerskapen och juniordistriktsmästerskapen i Simhallsbadet i Malmö. SK Poseidon ställde upp med 16 hoppare från grupperna grön, blå, regnbåge och mästerskap. Medalj tog Hanna W, Erik, Elna och Axel. Totalt blev det ett guld, ett silver och fyra brons på seniorsidan samt ett guld, tre silver och tre brons på juniorsidan. 
Se resterande resultat här.

Tack för en trevlig tävling!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer