Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter. Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 


Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Uttagna till landslag
2018-11-09 09:30
Elna, Sanna, Axel och Erik
Erik Ekenstierna, Elna Widerström och Axel Walther är uttagna till juniorlandslaget för att tävla för Sverige under NJM. Sanna Wallertoft är uttagen som tränare och Lina Damgaard som domare. 

NJM/ NM går av stapeln den 7-9 december i Bergen, Norge.

Axel ska tävla i C-klassen på alla höjder. Elna och Erik tävlar i B-klassen på höga hopp.

Poseidon säger stort grattis och lycka till! 
Euro Finans Diving Lund 2018
2018-11-04 23:29
Fotograf Cristian Von Sparr

Då var tävlingarna över för den här gången, och vilken helg det har varit. Poseidon hade 13 uttagna simhoppare som bjöd på mycket fin simhoppning. Det blev totalt 4 medaljer, 1 guld, 1 silver och 2 brons.  


Axel Walther tävlade alla höjder i C-klassen. Han gjorde en väldigt bra tävling på 1m, var ynka fyra poäng ifrån sitt personliga rekord. Han placerade sig på andra plats. Han fick även på 3m ta emot en medalj, av valören brons.


Emrick Okmark debuterade på Diving Lund och tävlade på 1m i C-klassen. Han hoppade stabilt rakt igenom tävlingen och placerade sig på en nionde plats.


William Ekenstierna var även han debutant på Diving Lund. Han tävlade i höga hopp och 1m. William gjorde en bra tävling på höga och slog personligt rekord med cirka 15 poäng.


Erik Ekenstierna tävlade alla höjder i B-klassen. Han gjorde en grymt bra tävling var på höga hopp, där han passerade 300 poängsgränsen och hoppade till sig en guldmedalj. Han slog även personligt rekord på 3m.


Ludvig Tufvesson tävlade alla höjder i B-klassen. Finaste insatserna gjorde Ludvig på sin sista tävling, B-pojkar 3m, där han slog sitt en vecka gamla personliga rekord med 4 poäng.


Carl Larmark ställde upp på höga hopp i C-klassen. Han hoppade säkert hela tävlingen igenom. Det resulterade i en fin en och en halv bakåt och därmed säkrade han en fjärdeplats.


Iga Jackowicz-Korczynska tävlade Diving Lund för första gången. Hon tävlade i C-klassen på 1m. Tyvärr började Iga känna sig krasslig men trots det kämpade hon sig igenom tävlingen och lyckades få till några väldigt fina hopp.


Hanna Andersson tävlade även hon Diving Lund för första gången och hon ställde upp i C-klassen på alla höjder. En extra fin prestation bjöd hon på från 3m där hon höll en hög nivå genom hela tävlingen och därigenom slog personligt rekord.


Hanna Walther tävlade i B-klassen på 1m och höga hopp. Hon tog väl till sig tränarnas kommentarer och förbättrade många tekniska bitar i sin hoppning. Detta gjorde att hon fick till ett par riktigt fina obligatoriska hopp.  


Elna Widerström tävlade i B-klassen från alla höjder. Hon började med att tävla 1m där hon gjorde mycket fina obligatoriska hopp. Dagen efter var det dags för 3m och då visade hon upp fantastiska valfria hopp. Tredje dagen och hennes sista tävlingsdag slog hon ihop det bästa från de tidigare tävlingarna och gjorde en rakt igenom fin tävling. Detta resulterade i en bronsmedalj.


Ella Bergdahl debuterade även hon på Diving Lund. Hon ställde upp i C-klassen från alla höjder och visade upp fin stil och säker hoppning, framförallt på 1m och höga hopp där hon placerade sig på en åttonde respektive femte plats.


Elsa Wähler var också uttagen till att tävla men blev tyvärr sjuk och var tvungen att stryka sig.


Hannah Örnborg som är vårt nya tillskott i gruppen debuterade också på Diving Lund. Hon deltog i damernas 1m. Denna gång tävlade hon för sin före detta klubb SK Neptun eftersom att klubbytet inte hunnit gå igen ännu.


Avslutningsvis passar vi på att säga:


Stort tack till alla tränare och funktionärer som har ställt upp och arrangerat Diving Lund, utan er hade det aldrig varit möjligt.


 Tack Cristian von Sparr för lika fantastiska bilder i år igen.


 Tack till alla deltagande klubbar och publik, hoppas vi ses igen nästa år!

Marginalen Bank Diving Cup
2018-10-28 21:02
Första helgen på höstlovet är det traditionsenligt simhoppstävling i Stockholm. Detta året gick den vid namnet Marginalen Bank Diving Cup. Precis som tidigare  år har Poseidon tillsammans med Malmö Kappsimningsklubb tävlat för skånesim som Team Skåne. Poseidon åkte upp med ett gäng på 18 simhoppare och 3 tränare. Tillsammans med Malmö hade vi ca 40 simhoppare som representerade Skåne!

De tre dagarna av tävlingar har varit långa men roliga och fyllda av väldigt många fina tävlingsinsatser. Alla personbästa som slagits är ett bevis på detta. Nu är det ett trött och nöjt gäng som tar sig hemåt igen för att ladda om batterierna inför kommande utmaningar. Diving Lund börjar redan nu på torsdag ju!
Ungdomshoppet Göteborg
2018-10-15 13:41
Poseidons hoppare vid passande staty
Ungdomshoppet är en simhoppsävling som hölls under helgen på Valhallabadet i Göteborg. Från Poseidon åkte åtta hoppare samt två tränare och efter två dagars intensivt tävlande reser vi hem med en mycket fin medaljskörd. Totalt samlad de åtta poseidonhopparna på sig två guldmedaljer, fyra silver och två brons. Bra jobbat!

Utöver framgångarna har helgen varit fylld av skratt, fantastiskt hejande och god stämning. På lördagkvällen bjöd hemmaklubben, SIK Delfin, på en rolig fem-kamp på Liseberg där alla hoppare fick leka av sig, testa olika utmaningar och springa från läskiga clowner i äkta Halloween-anda. När tävlingarna var avslutade hade vi lite extra tid som vi använde för att besöka den välkända poseidonstatyn i Göteborg. Ett ganska självklart val. (se bild)
53 simhoppare med på årets stjärnjakt!
2018-10-13 18:55
Simhoppstränare som sitter och klistrar stjärnor i stjärnkort
Rekordmånga var med på årets upplaga av stjärnjakten🌟
Det var hela 53 simhoppare med. Simhoppare fanns representerade från simhoppskola, funkis, ungdomsgruppen, tävlings-och träningsgrupper! Sort tack för idag alla modiga simhoppare- vilka stjärnor ni är💫! Tack till den fina publiken som stöttade och hejade hela vägen upp till 10 meter!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem , 13/11 09:22 
Hem , 10/11 18:27 
Hem , 05/11 13:53 
Hem , 01/11 13:43 
 
Våra sponsorer