Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 

Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 

Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 

Minisimhopp, nyhet hösten 2019. Förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till minisimhopp är att behärskar att simma 10 meter på djupt vatten.

Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
Alma Kjölstad tilldelades stipendium
2019-09-06 20:53
Ledarcamp 2019
Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier. Mottagarna av stipendiet får delta på Folksam Ledarcamp som är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.  Alma Kjölstad, simhoppstränare i Poseidon, var en av mottagarna. 
Höstens nyhet: MINISIMHOPP
2019-08-22 10:50
Är du mellan 4 och 5 år och älskar hopp?
Poseidon kan stolt meddela att vi äntligen har minisimhopp för de minsta.  Är du mellan 4 och 5 år så är du hjärtligt välkommen att hoppa med oss. Det enda du behöver kunna innan är att simma 10  meter på djupt vatten. För mer info, klicka här
Bokning till kurs, gör ni här: 

Sk Poseiodon


Uppstartsläger i Dublin
2019-08-14 20:20

Dublin 7- 14 augusti 2019


Tävlingsgrupp blå, regnbåge och mästerskap kickstartade säsongen med ett uppstartsläger i Dublin.  Syftet med lägret var att komma igång både fysiskt och mentalt efter sommaruppehållet. Träningen bestod till största del av landträning och lite mindre simhoppsträning i vatten.  Det är viktigt att bygga upp fysiken och tekniken på land för att kunna utföra svåra hopp i vattnet senare. 


Landträningsanläggningen var inte likt något vi tidigare har sett. Det var ett gammalt stall som har renoverats på insidan med torrsviktar, grop, studsmattor, tumblingolv, gym och allt annat som en simhoppare kan behöva. Fasaden, taket, gårdsplanen och lukten (och vissa allergikers ögon och näsor) skvallrade om byggnadens ursprungliga användningsområde. Där tränades allt från fothopp, dubbla volter, tung styrka och skrattfylld parstyrka. 


Givetvis hoppades det även simhopp i vattnet och lyckligtvis låg simhoppsanläggningen i ett badhus och inte på dressyrbanan. Till många simhoppares fasa var badmössor obligatoriskt att ha på sig.  Efter tre dagars träning fick vi reda på att badmösseregeln inte gällde i simhoppsbassängen och glädjen blev stor. En regel som gällde under hela vistelsen var mobil och fotoförbud inne i simhallen därför har vi endast två smygfoton tagna.


Både land- och vattenanläggningen låg på Irlands nationella sportcampus. Smidigt och bra tänkte vi, men området var större än vi trott och det tog ca 20 minuter att gå mellan de båda anläggningarna.  Det gjorde ingenting för det ledde till gratis träning tyckte vi tränare, vet inte om simhopparna uppskattade promenaderna lika mycket.  


Vi är väldigt nöjda med träningsmöjligheterna.


Utöver träningen var ett annat syfte med lägret att stärka sammanhållningen i gruppen och att ha roligt. Därför genomfördes bland annat lagtävlingar under hela veckan med både små och stora aktiviteter. Turnering i arga leken, handståendetävling, bästa laghandslag och quiz om Irland är några av de lagtävlingarna som utfördes. 


Näst sista dagen åkte vi in till centrala Dublin för lite sightseeing och då passade vi även på att avsluta lagtävlingarna med poängjakt. En poängjakt som gick ut på att skämma ut sig bland folk enligt Arvid. Aldrig har vi tränare skrattat så mycket som vi gjorde när vi rättade poängjaktens fantastiska resultat.  Poängjakten innehöll bland annat: ta selfie med en rödhårig irländare, iscensätt ett bröllop där en irländare spelar rollen som präst, dansa små grodorna runt en lyktstolpe (pluspoäng för varje okänd person som var med), en dokumentärfilm om Dublin och håll i ett ”friskis och svettis”-pass på 30 sekunder (pluspoäng för varje okänd person som var med). Alla dessa genomfördes av det vinnande laget tumadóir (simhoppare på irländska) som också vann hela lagtävlingen. 


Sightseeingen avslutades med ett besök på en pub med livemusik som sig bör när man är i Dublin.


Vi är mycket nöjda efter en vecka med mycket skratt, hård träning, lättare träning och en och annan förkylning. Vi tycker att simhopparna har genomfört lägret på ett mycket bra sätt. Nu ser vi fram emot en ny spännande säsong.

MINSIMHOPP Hösttermin 2019
2019-07-15 13:00

NYHET NYHET NYHET 


Från och med hösten 2019 erbjuder vi minisimhopp är för barn som är mellan 4 och 5 år.

 

Förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till minisimhopp är att behärskar att simma 10 meter på djupt vatten.

 

Vi erbjuder simhoppsträning 1 gång i veckan på Högevall. På simhoppspassen tränar vi på olika grundläggande motoriska övningar och rörelser på ett lekfullt sätt. Vattenträningen bedrivs i huvudsak från kant med möjlighet att hoppa från minisvikt. Simhoppspassen startar med gymnastik på läktaren bredvid bassängen (landträning).

 

Simhoppspassen är 1 timme långa; 30 minuter är landträning och 30 minuter består av vattenträning.

 

På vår hemsida finns mer information:

http://www.skposeidon.se/sida/?ID=211657

 

Hör av er om ni har några frågor

 

Hoppas vi ses i höst

 

MVH

SK Poseidon

Speedo Dive 14-16 juni
2019-06-19 11:46

Klockan 07:10 i fredags samlades 14 hoppare och tränare på Lund C redo och taggade inför att åka till Jönköping och tävla Speedo diving cup. Väl framme i Jönköping åt vi vår lunch i solen i väntan på att inhoppningen skulle börja. Efter inhoppningen fick hopparna sedan ta sig ett efterlängtat bad i rosenlundsbadets utomhuspool. I tävlingarna sedan tävlade Hanna och Iga. Hanna knep till sig bronset i B-flickor höga hopp!


Efter en varm natt i ett klassrum där fönstren inte gick att öppna begav vi oss återigen till badet. Det blev en lång tävlingsdag som bjöd på många fina hopp och ett par medaljer. Medaljerna gavs till följande: Iga, brons C-flickor 1 meter. Maja, brons D-flickor 1 meter. Felix, brons pojkar nybörjare 3 meter. Hanna, brons B-flickor 3 meter. Stort grattis! 


Efter kvällsmaten den kvällen körde alla klubbar som sov på skolan ”capture the flag” på skolgården. En fartfylld lek som bjöd på många skratt. 


Tredje tävlingsdagen inleddes tidigt på morgonen. Men det var ett gäng pigga och glada hoppare som begav sig till badhuset efter frukost. Söndagen var en lite kortare tävlingsdag men full av medaljer. Tävlingarna startade med flickor C, höga hopp där Iga tävlade. Iga hoppade bra och hamnade på en delad tredjeplats och tog därmed sitt andra brons den här helgen. Även Felix hoppade till sig en till medalj, denna gången ett silver på 1 meter i nybörjarklassen. Maja hoppade 3 meter i sista tävlingen och avslutade helgens tävlingar med en välförtjänt bronsmedalj.

/ Linnéa Åkesson

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem , 28/08 09:45 
Hem , 18/07 11:30 
Hem , 10/07 09:58 
Hem , 10/06 19:47 
 
Våra sponsorer