SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simhopp
Välkommen till vår simhoppssida! 
 
Här hittar du nyheter och information om våra simhoppsgrupper. 
 
Förkunskapskrav för simhopp är att kunna simma 25 meter.  Inga andra förkunskaper krävs, vi har simhoppsgrupper för alla. 
 
Vad är simhopp?
Simhopp är en vattenidrott där utövaren hoppar från en höjd, utför olika akrobatiska övningar i luften och sedan landar i vattnet. De olika hoppen som utförs kan vara hopp på fötterna, dyk, volter eller skruvar. Det krävs bland annat bra kroppskontroll och styrka för att bli en bra simhoppare, för att utveckla de här färdigheterna bedrivs träningen på land så väl som i vatten. I tävlingssammanhang delas simhopp upp i svikthopp, 1 meter och 3 meter, samt höga hopp, 5 - 10 meter. Synkroniserad parhoppning är ytterligare en tävlingsgren som kan utföras både från svikt och höga hopp. Simhopp är en bedömningssport vilket innebär att de tävlande får poäng på sina hopp av en domarpanel. I början bedrivs träningarna från kant och lägre höjder för att sedan stegras successivt. För att börja på simhopp krävs inga förkunskaper mer än att man ska kunna simma 25 meter. Simhopp för alla.
 
Information från Simklubben Poseidon angående Corona-viruset

 

Vi vill uppmärksamma alla på de försiktighetsåtgärder som gäller i SK Poseidon ang Covid - 19. Information uppdateras löpande: "här" . 

Ungdomshoppet 15-17 oktober
2021-10-19 13:39

Medaljer, Liseberg, fin laganda och det största simhoppslaget är några av ledorden under årets ungdomshopp

Stjärnjakten 9 oktober
2021-10-13 15:47
Stort grattis till alla modiga simhoppare som samlade stjärnor i årets upplaga av stjärnjakten.
 
 
Nordic Light 2-3 oktober
2021-10-13 15:44

Det känns riktigt fint att åter igen få arrangera masterstävling efter ett allt för långt uppehåll. Hoppare mellan 28 och 72 år tävlade ihop från alla höjder. Bara glada miner och grymma insatser!!!

 

 

Speedo Dive 1-3 oktober
2021-10-13 15:36
Helgen 1-3 oktiber var det dags för höstens första simhoppstävling, Speedo Dive i Jönköping. För de allra flesta var det den första nationella tävlingen sedan våren 2020. Vi konstaterar att det var väldigt roligt att få komma iväg och tävla igen och att vi ”behöver” få tävlingar i kroppen igen efter ett sådant långt uppehåll.
 
NIU mästerskapen 9 september
2021-10-13 15:31

NIU mästerskapen 2021 truppen från Polhem. Till största del bestående av simmare och simhoppare från Poseidon slutade på en fin 2:a plats, bara 3 poäng från vinst. Stort grattis!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer