Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Simklubben Poseidon
I simklubben Poseidon ska vi med glädje, engagemang och nytänkande skapa möjligheter för alla att utvecklas! 

Simklubben Poseidon skall: 
  • erbjuda kvalificerad sim- och simhoppsträning för barn, ungdomar och vuxna simidrottare.
  • erbjuda simidrottare möjlighet att nå landslagsnivå.
  • ha en bred bas genom hela livet från babysim till elitgrupper där möjlighet finns till utveckling för simidrottare, individ och ledare. 
Simhopp
Speedo Dive 14-16 juni
2019-06-19 11:46, Simhopp

Klockan 07:10 i fredags samlades 14 hoppare och tränare på Lund C redo och taggade inför att åka till Jönköping och tävla Speedo diving cup. Väl framme i Jönköping åt vi vår lunch i solen i väntan på att inhoppningen skulle börja. Efter inhoppningen fick hopparna sedan ta sig ett efterlängtat bad i rosenlundsbadets utomhuspool. I tävlingarna sedan tävlade Hanna och Iga. Hanna knep till sig bronset i B-flickor höga hopp!


Efter en varm natt i ett klassrum där fönstren inte gick att öppna begav vi oss återigen till badet. Det blev en lång tävlingsdag som bjöd på många fina hopp och ett par medaljer. Medaljerna gavs till följande: Iga, brons C-flickor 1 meter. Maja, brons D-flickor 1 meter. Felix, brons pojkar nybörjare 3 meter. Hanna, brons B-flickor 3 meter. Stort grattis! 


Efter kvällsmaten den kvällen körde alla klubbar som sov på skolan ”capture the flag” på skolgården. En fartfylld lek som bjöd på många skratt. 


Tredje tävlingsdagen inleddes tidigt på morgonen. Men det var ett gäng pigga och glada hoppare som begav sig till badhuset efter frukost. Söndagen var en lite kortare tävlingsdag men full av medaljer. Tävlingarna startade med flickor C, höga hopp där Iga tävlade. Iga hoppade bra och hamnade på en delad tredjeplats och tog därmed sitt andra brons den här helgen. Även Felix hoppade till sig en till medalj, denna gången ett silver på 1 meter i nybörjarklassen. Maja hoppade 3 meter i sista tävlingen och avslutade helgens tävlingar med en välförtjänt bronsmedalj.

/ Linnéa Åkesson

LAXALEKEN HALMSTAD
2019-06-10 19:47
I förra helgen så simmades det Laxaleken i Halmstad för Sumsim och SM/JSM. Detta var den första riktiga utomhustävlingen för i år. Vädret var lite mixat, lördagen presenterade ett helt okej väder medan det olyckligtvis skulle börja ösregna på söndagsförmiddagen. Som tur var är våra simmare kloka nog att ha med sig ordentligt med kläder så att de kunde värma sig. Resultaten var lite blandade, vilket man kan vänta sig på första tävlingen utomhus. En del pers, en del precis på pers och en del lopp låg över pers. I och med söndagsmorgonens kalla väder var det lite svårare för våra simmare att prestera men det kompenserade de med ett underbart humör och lagkänsla. 

Under Laxaleken hade vi även klubbens nya hejarramsa som Sebastian Bergenzaun och Gustav Östlund har tagit fram. Det var ett klart B i sjungandet av den, med lite mer övning blir det ett klart A i framförandet av den nya och förbättrade hejarramsan. Nu taggar vi igång inför sommarens mästerskap!
Simhopp
Silvermedalj och flera topplaceringar på SM 7-9 juni 2019
2019-06-09 17:43, Simhopp
Elna Widerström och Nina Janmyr som båda är 15 år gamla tävlade senior SM i Karlskoga/Örebro. Tjejerna visade verkligen i helgen att de är uppe och konkurrerar med de bästa tjejerna i Sverige. Konkurrensen är tuff framförallt på svikt där 26 tjejer var med och tävlade.
Simhopp
Prova på simhopp i sommar
2019-06-05 08:49, Simhopp
I sommar har du som är mellan 6 och 17 år chansen att prova på simhopp med SK Poseidon. Träningen består av 15 minuters uppvärmning på land och 45 minuters vattenträning. För att du ska kunna anmäla dig behöver du kunna simma 25 meter på djupt vatten, inga andra förkunskaper krävs. Ta chansen att prova grunderna i den roliga sporten simhopp med våra duktiga simhoppsintruktörer.
Simhopp
Ett lyckat Ungdoms SM
2019-06-05 08:23, Simhopp
Ungdoms SM i Jönköping 31 maj - 2 juni blev minst sagt lyckat för Poseidons del. Hela 19 personliga rekord slogs, 15 topp 6 placeringar och 7 medaljer plockade truppen hem. 
Nyheter från våra grupper
Simhopp, 19/06 11:46 
Simhopp, 05/06 08:49 
Simhopp, 05/06 08:23 
Arrangemang , 23/05 22:00 
Simhopp, 20/05 13:37 
 
Våra sponsorer