Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Simklubben Poseidon
I simklubben Poseidon ska vi med glädje, engagemang och nytänkande skapa möjligheter för alla att utvecklas! 

Simklubben Poseidon skall: 
  • erbjuda kvalificerad sim- och simhoppsträning för barn, ungdomar och vuxna simidrottare.
  • erbjuda simidrottare möjlighet att nå landslagsnivå.
  • ha en bred bas genom hela livet från babysim till elitgrupper där möjlighet finns till utveckling för simidrottare, individ och ledare. 
Simhopp
Uppstartsläger i Dublin
2019-08-14 20:20, Simhopp

Dublin 7- 14 augusti 2019


Tävlingsgrupp blå, regnbåge och mästerskap kickstartade säsongen med ett uppstartsläger i Dublin.  Syftet med lägret var att komma igång både fysiskt och mentalt efter sommaruppehållet. Träningen bestod till största del av landträning och lite mindre simhoppsträning i vatten.  Det är viktigt att bygga upp fysiken och tekniken på land för att kunna utföra svåra hopp i vattnet senare. 


Landträningsanläggningen var inte likt något vi tidigare har sett. Det var ett gammalt stall som har renoverats på insidan med torrsviktar, grop, studsmattor, tumblingolv, gym och allt annat som en simhoppare kan behöva. Fasaden, taket, gårdsplanen och lukten (och vissa allergikers ögon och näsor) skvallrade om byggnadens ursprungliga användningsområde. Där tränades allt från fothopp, dubbla volter, tung styrka och skrattfylld parstyrka. 


Givetvis hoppades det även simhopp i vattnet och lyckligtvis låg simhoppsanläggningen i ett badhus och inte på dressyrbanan. Till många simhoppares fasa var badmössor obligatoriskt att ha på sig.  Efter tre dagars träning fick vi reda på att badmösseregeln inte gällde i simhoppsbassängen och glädjen blev stor. En regel som gällde under hela vistelsen var mobil och fotoförbud inne i simhallen därför har vi endast två smygfoton tagna.


Både land- och vattenanläggningen låg på Irlands nationella sportcampus. Smidigt och bra tänkte vi, men området var större än vi trott och det tog ca 20 minuter att gå mellan de båda anläggningarna.  Det gjorde ingenting för det ledde till gratis träning tyckte vi tränare, vet inte om simhopparna uppskattade promenaderna lika mycket.  


Vi är väldigt nöjda med träningsmöjligheterna.


Utöver träningen var ett annat syfte med lägret att stärka sammanhållningen i gruppen och att ha roligt. Därför genomfördes bland annat lagtävlingar under hela veckan med både små och stora aktiviteter. Turnering i arga leken, handståendetävling, bästa laghandslag och quiz om Irland är några av de lagtävlingarna som utfördes. 


Näst sista dagen åkte vi in till centrala Dublin för lite sightseeing och då passade vi även på att avsluta lagtävlingarna med poängjakt. En poängjakt som gick ut på att skämma ut sig bland folk enligt Arvid. Aldrig har vi tränare skrattat så mycket som vi gjorde när vi rättade poängjaktens fantastiska resultat.  Poängjakten innehöll bland annat: ta selfie med en rödhårig irländare, iscensätt ett bröllop där en irländare spelar rollen som präst, dansa små grodorna runt en lyktstolpe (pluspoäng för varje okänd person som var med), en dokumentärfilm om Dublin och håll i ett ”friskis och svettis”-pass på 30 sekunder (pluspoäng för varje okänd person som var med). Alla dessa genomfördes av det vinnande laget tumadóir (simhoppare på irländska) som också vann hela lagtävlingen. 


Sightseeingen avslutades med ett besök på en pub med livemusik som sig bör när man är i Dublin.


Vi är mycket nöjda efter en vecka med mycket skratt, hård träning, lättare träning och en och annan förkylning. Vi tycker att simhopparna har genomfört lägret på ett mycket bra sätt. Nu ser vi fram emot en ny spännande säsong.

PRIVATLEKTIONER V 34
2019-07-18 11:30
Nu har vi lagt ut massor privatlektioner Vecka 34 både för vuxna och barn. 

Anmälan gör du : HÄR 

Mvh
Kansliet
SK Poseidon

Simhopp
MINSIMHOPP Hösttermin 2019
2019-07-15 13:00, Simhopp

NYHET NYHET NYHET 


Från och med hösten 2019 erbjuder vi minisimhopp är för barn som är mellan 4 och 5 år.

 

Förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till minisimhopp är att behärskar att simma 10 meter på djupt vatten.

 

Vi erbjuder simhoppsträning 1 gång i veckan på Högevall. På simhoppspassen tränar vi på olika grundläggande motoriska övningar och rörelser på ett lekfullt sätt. Vattenträningen bedrivs i huvudsak från kant med möjlighet att hoppa från minisvikt. Simhoppspassen startar med gymnastik på läktaren bredvid bassängen (landträning).

 

Simhoppspassen är 1 timme långa; 30 minuter är landträning och 30 minuter består av vattenträning.

 

På vår hemsida finns mer information:

http://www.skposeidon.se/sida/?ID=211657

 

Hör av er om ni har några frågor

 

Hoppas vi ses i höst

 

MVH

SK Poseidon

Vattengympa
2019-07-10 09:58
Hej

Nu har anmälan för vattengympan öppnat. 


Mvh
Kansliet
SK Poseidon

Arrangemang
Arena Poseidon Team Cup 2019
2019-07-06 22:24, Arrangemang
Tävlingstiden för PTC är fredagen 6/9 till söndagen 8/9. 

Det är den 26:e PTC som SK Poseidon ordnar i Lund. Förutom klubbar från Sverige kommer vi även att se utländska klubbar från Kina och Danmark.
Nyheter från våra grupper
Simhopp, 14/08 20:20 
Simhopp, 15/07 13:00 
Arrangemang , 06/07 22:24 
Simhopp, 19/06 11:46 
Simhopp, 05/06 08:49 
 
Våra sponsorer