Välkommen till Simklubben Poseidon
I simklubben Poseidon ska vi med glädje, engagemang och nytänkande skapa möjligheter för alla att utvecklas! 

Simklubben Poseidon skall: 
  • erbjuda kvalificerad sim- och simhoppsträning för barn, ungdomar och vuxna simidrottare.
  • erbjuda simidrottare möjlighet att nå landslagsnivå.
  • ha en bred bas genom hela livet från babysim till elitgrupper där möjlighet finns till utveckling för simidrottare, individ och ledare. 
Shoppen
PÅSKREA
2018-03-20 16:40, Shoppen
Här ovan ser ni ett urval utav våra badkläder med gul färg i sig
PÅSKREA!! Nu har vi börjat smygfira påsk här i shoppen, detta vill vi fira med er. 30% rabatt på ordinarie simkläder med gul färg i sig. Passa på och unna er något nytt nu inför påsken, eller varför inte köp till någon annan och lägg i deras påskägg? Besök oss för att ta del av rabatten.
Öppettider finner du här: http://www.skposeidon.se/start/?ID=188967
Vi har öppet nu på torsdag hela dagen 22/3 09:30-18:00!
Simhopp
Nina Janmyr hoppar till sig fina resultat i Texas
2018-03-16 15:14, Simhopp
Nina överst på pallen
Nina Janmyr som sedan snart 2 år tillbaka bor och simhoppar i USA, tävlade 8-11 mars i Texas (2018 Texas All Star Challange). Nina visar upp mycket fin simhoppning och vinner höga hopp, kommer tvåa på 1 meter och kommer på fjärdeplats på 3 meter. Nina tävlar i klassen 14- 15 år. Hon tränar och tävlar för Standford Diving Club. 

Vi i Poseidon säger stort grattis! 
Simhopp
Mastershoppare i Eindhoven 2-4 mars 2018
2018-03-11 22:09, Simhopp

Vissa säger att en tradition blir en tradition efter en generation, jag vågar påstår att det blivit en tradition att ett gäng Poseidonhopare åker till masterstävlingarna i Eindhoven en helg i mars. Detta var fjärde gången och vi var fler hoppare än någonsin! Thea Jakobsson, Rakel Jonasson, Josefine Persson, Malin Fröjd och Ylva Fröjd som tävlade pre-master i åldersklassen 18-24. Louise Larmark 25-29, Lina Damgaard 30-34 och Olle Strömbeck 45-49.


Redan på fredagen började tävlingarna med syncrohoppning på 3 meter och höga hopp. Vi hade representation på 3m av två lag, Thea och Rakel och Malin och Ylva. Det blev klirr i medaljkassan direkt, Thea och Rakel vann och Fröjds kom på en fin bronsplats! På höga blev det ytterligare ett guld för Thea och Rakel! Vilken inledning!


På lördagsmorgonen tävlade alla tjejer samtidigt så Olle hade det hektiskt med att hinna med att filma allas hopp men det klarade han fint! Lina tävlade 3 meter och hoppade stabilt och kom på en 6:e plats. Samtidigt tävlade de andra 1m där Rakel drog längsta strået och kom på en väldigt fin 2:a plats. Endast slagen av en före detta brittisk landlagshoppare! Thea hoppade även hon bra och kom 5a i ett stort startfält. Malin, Ylva och Josefin radade upp sig som nummer 9, 10 och 11 i resultatlistan! Louise inledde sin 1 meterstävling väldigt fint men med några missar i slutet fick hon nöja sig med en 4:e plats.


Legenden Olle Strömbeck sparade inte på krutet utan slog personligt rekord på 1 meter och guldet var ett faktum!


Eftermiddagen bjöd på Linas 1 meterstävling som även den var jämn och utan några missar och en 6:e plats. Louise var revangesugen på 3 meter och bjöd på alldeles förträfflig hoppning, höga poäng och en tredjeplats, inte långt från tvåan! För tjejerna i klassen 18-24 blev motståndet tufft på trean och Rakel drog längsta strået och kom 4:a!


Olle ville inte vara sämre på 3m så han hoppade till sig guldet även där, trots en svajig en och en halv volt framåt med dubbelskruv!


På söndagen var alla peppade på att tävla höga och Louise var så peppad att hon kom tvåa, även Rakel fick en silverpeng och Thea hoppade till sig en välförtjänt tredjeplats. Malin knep 5:e platsen. Även Lina vågade sig upp i tornet och gjorde en bra tävling och en 4:e plats!


Olle gick in för att ta trippeln och för att vinna över en före detta östtysk landslagshoppare, som i och för sig tävlade i en annan åldersklass, men han hade varit bäst på höga så Olle ville se om han hade platsat i teamet! Det gjorde han, trots en hand som slog i plattformen och en vit vägg som förvirrade herr Strömbeck så var guldet säkrat! Tre av tre möjliga!

Det blev totalt 11 medaljer!


/ Lina Damgaard

Simhopp
JSM 9-11 mars 2018
2018-03-11 20:31, Simhopp

Det var en bra helg för Poseidons simhoppare som tävlade JSM i Stockholm. Erik Ekenstierna och Elna Widerström ställde upp på 1 meter, 3 meter och höga hopp. Lina Damgaard var med som domare och Sanna Wallertoft som coach.

På JSM genomförs både försök och final. I försöksomgångarna görs en full serie, men i finalen gör man bara de valfria hoppen och poängen från de obligatoriska hoppen tas med från försöken. 

Innan tävlingarna startade satte Elna och Erik upp mål för tävlingarna som nu har utvärderats på tåget hem. Vi kan konstatera att de flesta mål är uppnådda och att båda har tagit med sig specifika lärdomar.

Erik tog sig till final på 1 meter och höga hopp. 3-meterstävlingen var inte Eriks bästa tävling, vilket innebar att han missade finalen. I försöken på både ettan och höga hopp genomförde Erik noggranna och stabila obligatoriska hopp. De valfria hoppen gjorde han bra i försöken och spetsade sedan till dem i finalerna, kul! Erik placerade sig på åttonde plats på 1 meter och kom 5:a på höga hopp. Erik hade ett bra fokus och gjorde sitt verkligen sitt bästa på 1 meter och höga hopp!

Elna lyckades även hon ta sig till final på höga hopp och 1 meter. Elna hade inte heller hon sin bästa tävling på 3:an och missade finalen. Elna som inte tränar så mycket höga genomförde en bra tävling på höga hopp. Hon slutade på åttonde plats. Det var ett stort startfält, över 25 tävlande, för tjejerna på 1 meterstävlingen. Elna hade vilja, rätt attityd och hon gjorde riktigt fina hopp i försöken utan större missar. Till finalen laddar hon om på ett bra sätt, sätter sina hopp ännu bättre än försöken, klättrar 2 placeringar och slutar på en mycket imponerande sjunde plats.

Tack för den här helgen, mycket fint jobbat Elna och Erik!

Årsmötet 2018
2018-03-09 12:34
Några av bilderna från Årsmötet 2018

Tack alla medlemmar som deltog på vårt årsmöte 2018, alltid lika trevligt att se er! Mötet började med att vår sportchef Thorbjörn och ansvarige för simskolorna Amelie informerade kring Brainswim och hur vi i klubben arbetar med detta, väldigt lärorikt, tack! Sedan fick alla som var där baguette, dryck, kakor och kaffe som fika. Efter detta inleddes årsmötesförhandlingarna. Marianne( verksamhetschef) och Ingrid( kassör i styrelsen) redovisade resultatet utav förra årets budget, väldigt fina siffror! Sedan valdes den nya styrelsen för verksamhetsåret 2018/2019 som ni kan se nedan: 

Ordförande - Anna Svenson Melin
Vice ordförande - Andrus Kangro
Kassör - Ingrid Oredsson 
Sekreterare - Iby Bontidean
Ledamot - Michael Okmark 
Ledamot - Åsa Nordberg
Ledamot - Staffan Leandersson
Ledamot - Anders Malm
Ledamot - Emma Carlius


Vi välkomnar er allihopa till ett nytt spännande år hos oss. 


Sedan var det dags för prisutdelning, flera av våra duktiga simmare/hoppare fick pris för deras insatser och engagemang hos oss i klubben, vi är stolta över att ha er här! 

Klicka här för att läsa om Utmärkelserna 2017. 


Vi ses på nästa års möte! 

Nyheter från våra grupper
Shoppen, 20/03 16:40 
Arrangemang , 17/03 21:46 
Simhopp, 11/03 20:31 
 
Våra sponsorer