SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

SK Poseidons simutbildning startar med minisimskola och fortsätter i utvecklingssteg till seniornivå. Varje steg i en simmares utbildning är viktigt för att man ska lyckas på seniornivå. Nedan finns beskrivning av andra delen av simlinjen. Första delen av simlinjen hittar du under Babysim och Simskola
Tävlingsgrupp där fokus ligger på ”Lära sig simma”.

Målen är bla vändningar i alla simsätt, regler för alla simsätt, 15 m delfin rörelse under vattnet i rygg, bröst och sidoläge, Dyka till 4 meters djup både med huvudet och benen först, känna till och använda sig av de viktigaste teknikbegreppen för de fyra simsätten, klara att ligga i streamline i balans i vattenytan.

Tävlingsgrupp med fokus på ”lära sig träna”.

Målen är bla att kunna de fyra simsätten med bra teknik på olika fart, Växla tempo över korta distanser, använda sig av tre olika ”teknikdrills” för varje simsätt, medicinbollsträning med långa kast, klara av alla delar av en simtävling såsom uppvärmning, lopp, socialt ansvar.  

Tävlingsgrupp med fokus på ”Lära sig träna”.

Målen är bla att kunna simma 2000 m frisim med jämn hastighet, simma kortsprint med hög hastighet och teknisk kvalitet, simma tävlingslopp på 400 m med uttalad taktik som berör tidsindelning och frekvens, behärska variation av övningar som främjar vattenkänslan, uthållighetsstyrketräning med medicinboll och slang, demonstrera rörelsemönster för de fyra simsätten och dess vändningar.

Tävlingsgrupp med fokus på ”träna för att tävla”.

Målen är bla att simma minst 3 olika simsätt på tävling i olika distanser, simma 3000 m fri jämn hög fart, genomföra uthållighetsstyrketräning med apparater på gym, utföra och använda sig av teknikövningar för både långaxel och kortaxelsimning, kunna analysera träningsformerna i ett simpass, förklara samband mellan draglängd och frekvens.

Från junior och uppåt med fokus på ”Träna för att prestera”.

Målen varierar beroende på träningsårmen innehåller bla serier med intensiv intervallträning och tempoträning (anaerob träning), styrketräning med fria vikter med träning mot specifik maximal styrka, planlägga tävlingssäsongen taktiskt och analysera utfall kopplat till träningsupplägg, använda och förklara träningsmetoder för att utveckla anaerob uthållighet, sätta upp kostplan.

I tillägg till simlinjens kurser och grupper finns flera grupper som har simutbildning, tränings och tävlingssimning som mål. Vi har vår Mastersgrupp för vuxna simmare som vill träna och tävla tillsammans på Mastersnivå.

Vi har även våra olika träningsgrupper där man kan träna lite mer avslappnat. I dessa grupper har man inte som mål att prestera på hög men ändå känna glädjen och gemenskapen av att träna simning i grupp. Dessa grupper är både kunskaps och åldersindelade.

T1 är gruppen för dig som vill ha simning som träningsform ett par gånger i veckan. Vi fokuserar mest på crawl, men vi tränar även de tre andra simsätten och dess vändningar. Om du är lite "äldre" och inte tidigare simmat eller tidigare har simmat i någon av Poseidons simlinjegrupper är T1 passande. Träningen är två gånger per vecka och innehåller teknikträning i alla simsätt med fokus på crawl, vattenvana och balans i vattnet.

T2 är gruppen för dig som vill ha simning som träningsform ett par gånger i veckan, du får givetvis vara med på våra interna tävlingar men det är inget mål. Vi fokuserar mest på crawl, men vi tränar även de tre andra simsätten och dess vändningar.I T2 har du klarat av T1. I T2 är det mer fokus på de 4 simsätten och vi simmar lite längre på varje träning. Träningen är två gånger per vecka.
T3 är gruppen för dig som vill ha simning som träningsform ett par gånger i veckan, du får givetvis vara med på våra interna tävlingar men det är inget mål. Vi fokuserar på alla fyra simsätten och har även uthållighet och serier i träningen. I T3 har du klarat av T2.Träningen är tre gånger per vecka.

Från junior och uppåt med fokus på ”Träna för att träna”.

Målen varierar beroende på vad man önskar sig med sin simning. Här ligger fokus på att fortsätta utvecklas och ha kul med simningen. Kraven i denna gruppen är inte lika stora som i en SM/JSM grupp. Här tränar du som kanske tagit en paus i din elitsatsning eller är på väg att trappa ner på din simkarriär. I denna gruppen erbjuder vi också möjligheten att gå tränarkurser.

Här tränar du som är från 20år och uppåt som har en aktiv simkarriär bakom dej men fortfarande vill uppleva gemenskapen av att simma i en tävlingsgrupp.  Här väljer du själv hur många pass i veckan du vill träna. Här finns möjlighet att fortsätta tävla på Masters tävlingar.

 

 

 
 

 


 
Våra sponsorer