SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simklubben Poseidons simlinje

Vi har simgrupper för barn, ungdomar och vuxna.  Under fliken "våra grupper" finns mer information om dessa. 

 

Varje grupp har uppsatta mål. När simmaren har klarat målen i till exempel simskola 1 flyttar simhopparen vidare till simskola 2. När målen är uppnådda i simskola 2 kan simmaren börja i simskola 3, och så vidare. Kom ihåg att det kan ta olika många terminer för barnen att uppnå målen som är uppsatta i de olika grupperna. 

När barnen har uppnått målen för Medleygruppen kan man fortsätta antingen i en tävlings- eller träningsgrupp. Mer info om dessa grupper hittar ni under fliken simning högst upp på sidan. 

Anmälan

Inför varje termin ska man återanmäla sig till sin simkurs, annars förlorar man sin plats. De som simmat i föreningen terminen innan har förtur till nästa termin och kan anmälas till kurserna en vecka innan de som inte simmat hos oss tidigare. Att ha förtur betyder inte alltid att man får exakt den tiden man önskar, så det kan vara bra att anmäla direkt efter att anmälan öppnat om det är en särskild tid man önskar. 

Datum för återanmälan ändrar sig från termin till termin, datumet finns alltid att hitta på vår hemsida och vår facebooksida i god tid innan det är dags. 


Har man inte simmat hos oss tidigare anmäler man sig via vår hemsida en vecka efter att återanmälan öppnat. Detta gäller även familjemedlemmar till någon som simmat tidigare.


Klick här för anmälan

Föräldrar
OBS!
Under rådande sitution med Covid-19 (2020-2021) gäller särskilda restruktioner. Vänligen läs i din kallelse eller kontakta kansliet för information om vad som gäller för just din grupp.
 
Föräldrar får gärna vara med inne vid bassängen under träningen men ska hålla sig i bakgrunden. 
På så vis underlättar du för ditt barn som ska koncentrera sig på gruppen, övningarna och på vad tränarna säger. Vill man som förälder prata med tränaren ska man göra det före eller efter träningspasset.
 

Om det är något särskilt vi bör veta om barnet som simhoppar är vi tacksamma om föräldrarna pratar med tränaren om det. 

Kalender

Terminerna följer ungefär skolans terminer, men börjar vanligen en eller ett par veckor senare på terminen. Vi har även sommarsimskola på sommarlovet i form av intensivsimskola. Det innebär att varje kurs är en vecka, med träningar 5 dagar i streck. 

Ibland utgår simskola på grund av arrangemang på badet,  röda dagar eller av andra anledningar. Håll koll på kalendern som skickas ut via mejl innan terminsstart. Kalendern hittar du även här på hemsidan

Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på baden. Information kommer vid sådana tillfällen skickas ut via mail eller sms.


Måste vi ställa in en lektion med kort varsel på grund av sjukdom eller av en annan orsak meddelar vi oss så fort vi kan via mail och sms. 

 Vi ger aldrig ut ekonomisk kompensation i form av återbetalning av en del av kursavgiften i dessa fall. Varför ska man duscha innan simningen?
Du som ska simma måste alltid vara noga med att duscha ordentligt innan simningen, utan badkläder och med tvål. Annars blir vattnet smutsigt och mer klor måste tillsättas för att det ska gå att bada. Klorets uppgift är att "äta upp" smutsen som du har med dig ned i vattnet.  När kloret äter smutsen bildas en gas som lägger sig precis ovanför vattenytan och försämrar miljön i simhallen för alla er som simmar, men också för de simlärare och badvakter som jobbar i simhallen längre stunder. Det är också den som gör att man blir röd i ögonen och kan få irriterad hud när man simmar

Hygienprodukter som hårspray, parfym eller smink påverkar också vattenkvaliteten negativt och reagerar med kloret på samma sätt som smuts. Så allt detta är också viktigt att tvätta bort innan man ska simma. Att tvätta bort smink från ansiktet gör också att man blir mindre irriterad i ögonen och huden där eftersom att gasen bara bildas i kontakt med hygienprodukter och smuts. 

Det är också den här gasen som ger ifrån sig den karakteristiska "badhusdoften". Duschar man ordentligt innan med schampo och tvål så slipper man den lukten när man går hem efter badhusbesöket, då behöver man inte heller använda tvål och schampo efteråt om man inte vill. Det bästa är då att bara skölja av sig och smörja in sig i en återfuktande kräm, eftersom att vattnet kan verka uttorkande på huden. 
Rutiner och regler vid olika badhus

Detta gäller på alla bad där vi har simskola: 

Duscha alltid ordentligt utan badkläder innan träningen

 

Man får inte springa i simhallen pga. halkrisk.

 

För de barn, ungdomar och vuxna som simmar kan det vara bra att använda badmössa för att slippa hår i ögonen och av hygienskäl.

 

Om det är något särskilt vi bör veta om barnet som simmar  är vi tacksamma om föräldrarna pratar med tränaren om det.

 

Vid dusch tillsammans med barn, i omklädningsrum för motsatt kön, så är barnets maxålder satt till 7 år. 

 

Det är fotoförbud på samtliga bad.

 

Högevall 

Vid första träningstillfället meddelar ni deltagarens namn och visar upp bokningsbekräftelse i Högevalls kassa . Därefter löser ni ut ett elektroniskt band, mot en kostnad på ca 120 kr. Bandet gäller hela terminen och kan även användas kommande terminer genom att omprogrammera dessa i kassan. Banden används för att låsa skåp samt ta sig in och ut från badet . Du slipper då stå i kö för att komma in varje gång. Varje band har två entréer registrerade, vilket innebär att du kan släppa in ditt barn genom snurran först och sedan ”blippa” en gång till och själv gå igenom. Samma sak gäller vid utgång. Detta måste ske samtidigt, annars kommer inte båda in på badet.

 

Alla måste duscha innan bad, för barn av motsatt kön i omklädningsrummen gäller sjuårsgräns! 

Det finns Flexomklädningsrum som är till för alla och inget kön, vill man följa med sitt barn av motsatt kön, som är äldre än sju in i omklädningsrummet kan man använda dessa omklädningsrum. 

 

Här råder skärmförbud. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t.ex. att registrera närvaro eller larma vid nödfall.

 

Vill föräldrar eller syskon simma samtidigt som barnen måste entré lösas för samtliga badande. Detta gäller även för det barnet som simmar om ni önskar komma tidigare eller stanna kvar efter lektionen och bada. 

 

Delphinenbadet 

När man kommer till simskolan på Delphinenbadet måste man kryssa i att barnet är på plats i en pärm som finns i kassan. Detta för att personalen behöver veta ungefär hur många personer som finns i byggnaden. 

 

Alla måste duscha innan bad, för barn av motsatt kön i omklädningsrummen gäller sjuårsgräns! 

 

Hänglås måste tas med ifall man vill använda skåpen i omklädningsrummen. 

 

Vill föräldrar eller syskon simma samtidigt som barnen måste entré lösas för samtliga badande. Detta gäller även för det barnet som simmar om ni önskar komma tidigare eller stanna kvar efter lektionen och bada. 

 

Habo gård 

På Habo är det extra varmt i vattnet och bassängen är liten. Det ställer extra krav på hygien, både för den som badar och de som tittar på. 

Simmaren måste duscha ordentligt innan, med tvål och utan badkläder. Medföljande förälder måste tvätta av fötterna ordentligt eller ta på sig badskor som finns att låna i omklädningsrummen. Ingen mat får förtäras inne vid bassängen! 

 

Hänglås måste tas med ifall man vill använda skåpen i omklädningsrummen. 

 

På Habo gård simmar föräldrarna med barnen även i Plask och lek. 

 

 

Habiliteringen 

Vid ert första tillfälle kommer simtränaren att ta emot er vid dörren och visa er vart ni ska bli av. 

 

På Habiliteringen är det extra varmt i vattnet och bassängen är liten. Det ställer extra krav på hygien, både för den som badar och de som tittar på. 

Simmaren måste duscha ordentligt innan, med tvål och utan badkläder. Medföljande förälder måste tvätta av fötterna ordentligt. Ingen mat får förtäras inne vid bassängen! 

Märkestagning
Varje grupp i simskolan har ett eller flera märken som barnen kan få klara av. Har man klarat målen för kursen har man också klarat kursens märke och kan köpa det i vår shop på Högevall. (Öppettider hittar ni här.)
Informationen om vilka märken barnen tagit får ni av simlärarna i slutet av terminen. 

I crawl- och medleygrupperna har vi också en speciell märkestagningsvecka där barnen får försöka ta de märken där de behöver simma lite längre sträckor. Då får de också prova på livräddning och lära sig om bad och båtvett. Vilken vecka det är står med i kalendern för varje termin, som du hittar här, eller i ett av våra informationsutskick. 

För information om vilka olika simmärken som finns kan ni gå in på svenska simförbundets hemsida och läsa mer.
Morgondagarnas
Duktiga deltagare vid morgondagarnas under höstterminen 2017
Morgondagarnas är en tävling för alla dem som kan simma minst 25m av något simsätt. 
Tävlingen simmas alltid på Delphinenbadet ca 2 gånger per termin och är ett bra sätt att prova på simtävling på ett roligt och enkelt sätt. 

Barnen tävlar bara mot sig själva, och simmar man tillräckligt fort så får man en brons, silver eller guldplakett som belöning. Alla barn får också bulle, saft och ett diplom efteråt för väl utförd tävling.
Vi ser gärna att hela familjen kommer för att heja och kanske för att hjälpa till med tidtagning eller fikautdelning. 

Mer information om tider och anmälan kommer ut på hemsidan några veckor innan varje tävling. 
 
Våra sponsorer