SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Simklubben Poseidon

I simklubben Poseidon ska vi med glädje, engagemang och nytänkande skapa möjligheter för alla att utvecklas! 

 
Simklubben Poseidon skall: 
 • erbjuda kvalificerad sim- och simhoppsträning för barn, ungdomar och vuxna simidrottare.
 • erbjuda simidrottare möjlighet att nå landslagsnivå.
 • ha en bred bas genom hela livet från babysim till elitgrupper där möjlighet finns till utveckling för simidrottare, individ och ledare.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Simskola
Kallelse Sommarsimskola 2024
2024-07-10 13:28, Simskola

Här är lite samlad ”bra att veta-information” inför starten av Sommarsimskolan:

 

 • Vi samlas alltid vid bassängkanten. För att se vilket bad som ni simmar i, titta på er bokningsbekräftelse eller på namnet för just din grupp.   
 • Badkläder, handduk och ett glatt humör är det enda som ni behöver ta med. Vi rekommenderar er att vara ute i god tid så ni kommer i tid till simlektionen.   
 • Det är väldigt viktigt att duscha ordentligt, utan badkläder, innan simlektionen.   
 • Man får inte springa i utomhusbadet pga halkrisk   
 • Ber er att vara uppmärksamma på att det råder förbud på alla former av skärmar (telefon, platta och dator) samt fotograferingsförbud.  
 • Säg till i kassan att du ska på simskola med Poseidon. Om man vill bada före eller efter simskolan måste man betala entréavgift i kassan.    
 • Om det är något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren om det. 
 • Vi hoppas givetvis på bra väder men simskolan bedrivs i alla väder förutom vid åska.  

 

Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på baden. Information kommer vid sådan tillfällen att skickas ut via mail eller sms.   

 

 

Till sist önskar vi att ni har kul på simskolan!

Simhopp
EJM 2024 Rzeszów
2024-07-09 22:07, Simhopp

Det blev en kort ledighet efter SM för två Poseidonhoppare och en tränare. Redan på lördagen, morgonen efter hemkomst tog sig Elna, Maja och Arvid till den polska staden Rzeszów där junior-EM i simhopp skulle gå av stapeln. Tjejerna var uttagna till grenen flickor höga hopp synchro och Maja plockades även ut till det svenska team event-laget. Efter två dagar av träning och acklimatisering i den fina hoppanläggningen var det på måndagseftermiddagen dags för hela mästerskapets första gren, team event. Majas uppgift, en handstående och ett synchrohopp från 7m. Maja som vanligtvis inte tävlar med handstående har tränat hårt den senaste tiden och på tävling stod stabilare än vanligt! Sverige slutade på en sjundeplats i tävlingen.

 

Nästa dag var det dags att gör det de kommit hit för alltså synchrogrenen höga hopp. Med en direktfinal start 18:30 gäller det att spara på krafterna under dagen och när det väl var dags gjorde tjejerna precis vad de skulle och höjde sig någon nivå jämfört med träning. En fin sjätteplats slutade Elna och Maja på.

 

Nu reser vi hemåt och tar sommarledigt med fina minnen och värdefulla erfarenheter i bagaget.

Simskola
Välkommen till höstterminen 2024
2024-07-09 12:42, Simskola

Våra grupper på Högevallsbadet samt Delphinenbadet börjar vecka 35.

 

Våra babysimsgrupper på Högevall samt småbarnsgrupper på Habo Gård börjar vecka 34.

 

Kallelse med viktig information inför terminsstarten läggs ut här på hemsidan i mitten av augusti

 

Lov vecka 44 (ingen sim-eller simhoppskola)

 

Terminsavslutning vecka 51

Simhopp
Sommar SM 2024
2024-07-08 11:44, Simhopp
Elna och Maja högst upp på prispallen efter damer höga hopp synchro

2024s sommarupplaga av SM i simhopp genomfördes i Linköping och Jönköping. Tillsammans med Poseidons SM-lag i simning reste 4 simhoppare till Linköping där tävlingarna inleddes med sviktgrenarna. Efter två dagar blev det bussresa till Jönköping där tävlingarna fortsatte med tävlingsgrenarna från 5, 7 och 10m.

 

Poseidons SM-hoppare var:

 

My deltog i 2 grenar, 3m och höga hopp varav båda grenarna kördes individuellt. My gjorde stabila insatser rakt igenom mästerskapet och var nära sitt poängmål på 3m vilket resulterade i en 19e plats i försökstävlingen. På höga hopp drygade hon ut sitt personbästa i försöken och ytterligare något poäng till finalen. My slutade 5a vid båda tillfällen.

 

Levi som härmed gjorde sin SM debut. Levi inledde på 1m och fick till många fina hopp. Tyvärr en missad sats och därmed utanför finalplats. I grenen höga hopp repade han sig efter en tuff försökstävling och höjde sin prestation flera steg till finalen!

 

Elna som endast tävlade höga hopp repade även hon sig efter en tuff försökstävling på fredagsförmiddagen. Framåt eftermiddagen var det dags för höga hopp synchro som Elna sedan en tid tillbaka har kört tillsammans med Maja. Fin hoppning och SM guld till tjejerna!

 

Maja tävlade allt fler grenar. Förutom SM-guldet med Elna hoppade Maja till sig bronsmedaljen i den individuella högatävlingen. Maja tävlade även individuellt från 3m och gjorde en stark försökstävling med nytt personbästa. Väl i finalen slutade hon på en elfteplats.

 

Den totala medaljskörden slutade på 1 guld och 1 brons.

Fortfarande platser kvar på sommarsimskolan
2024-07-02 14:08
Årets sommarsimskolor är nu i full gång - men vi vil påminna om att det fortfarande finns platser kvar till kurser senare under sommaren på Källbybadet vecka 28-32, och i Genarp vecka 30-31. Ni får också gärna tipsa andra barn och föräldrar om detta.
 
Ni kan välja att gå en eller flera veckor. Kursveckorna måste inte ligga efter varandra, vilket gör att du kan vara mer flexibel och välja en kurs i början av sommaren och en i slutet.
 
Vi rekommenderar att man går minst två veckor på varje nivå (t.ex. Simskola 1). På Källbybadet väljer man A eller B (Simskola 1 A eller Simskola 1 B). Grupp A = nybörjare, Grupp B = fortsättning. Prata gärna med era tränare vilken nivå de rekommenderar till nästa kurs. 
 
I sommar erbjuder vi kurser för barn från 3 år och upp till ca 10 år. Vecka 32 har vi också vuxensimskolor, vuxencrawl, funkisgrupper och Gilla Vattenkurser på Källbybadet (utomhus).
 
Kurserna är måndag-fredag.
 

Pris:

vecka 26-32 = 700 kr (vuxen 800:-)

 

Ni kan se schemat här:

 

Sommarschema 2024 hemsida - officiell.xlsx (live.com)

 

Ni kan anmäla er här: Bokning - Simklubben Poseidon - SportAdmin

 

Läs mera om våra olika grupper här: Simklubben Poseidon - Simskola (skposeidon.se)

 

Vi reserverar oss för ändringar i schema och tid.

 

Ni som är medlem i LKF har 50 kr rabatt per vecka.

 

English:

Regarding the summer´s swimming classes, you can see the schedule here: 

 

Sommarschema 2024 hemsida - officiell.xlsx (live.com)

 

You book the course here: Bokning - Simklubben Poseidon - SportAdmin

 

We reserve the right to make changes.

EM silver till Nina och Elna
2024-06-20 16:44
Poseidon gratulerar Nina Janmyr och Elna Widerström till EM silver i 3 meter synchro! Nina och Elna som under hela sin uppväxt hoppat och tävlat för SK Poseidon tog i eftermiddag hem EM silver på 3m synchro i Belgrad, Serbien.
 
Nina tränar och tävlar under säsongen för Harvard University/SK Poseidon. Elna tränar och tävlar under säsongen för University of Minnesota/MKK.
 
Grattis också till alla deras tränare genom åren som gjort ett fantastiskt arbete!
Grattis till EM GULD, Elna Widerström!
2024-06-19 09:16

Poseidon gratulerar Elna Widerström till EM guld! Elna som under hela sin uppväxt hoppat och tävlat för SK Poseidon tog igår hem EM guld på 1m svikt i Belgrad, Serbien.

 

Elna Widerströms bästa hopp kom i den tredje omgången där hon fick en poäng på 55,90. Totalt slutade hon på 250,25 poäng hela 19 poäng före 2:an Aleksandra Blazowska från Polen. Grattis också till Emilia Nilsson Garip som knep bronset.

 

Elna tränar och tävlar under säsongen för University of Minnesota/MKK

 

Grattis också till alla hennes tränare genom åren som gjort ett fantastiskt arbete!

Medlemsapp information
2024-06-14 12:27
 
Poseidondagen!
2024-06-04 08:39

Kom till Källby och fira Poseidondagen med oss den 6/6, 11:00-14:00. Alla medlemmar och deras familjer är välkomna!

 

Här hittar du en nedladdningsbar inbjudan

 

Nyheter från våra grupper
Simhopp, 11/07 12:19 
Simskola, 10/07 13:28 
Simhopp, 09/07 22:07 
Simhopp, 08/07 11:44 
Simhopp, 28/05 18:16 
Simhopp, 28/05 17:58 
Simhopp, 25/05 18:41 
Simhopp, 17/05 16:17 
Simhopp, 12/05 20:18 
 
Våra sponsorer