SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kallelse till Vårtermin 2024
2024-01-10 14:05

                  Välkommen till Simklubben Poseidon!

Nedan följer allmän information som vi är tacksamma om ni noggrant läser igenom samt efterföljer

 

ATT TÄNKA PÅ:
Duscha ordentligt utan badkläder innan lektionen- glöm inte håret! Att tvätta sig noggrant innan bad gör att klormängden i bassängen minskar (på Högevall doseras detta automatiskt beroende på mängden smuts i vattnet).

 • En medföljande kan följa med sitt barn i omklädningsrummet. Medföljande som känner att de behöver, är välkomna att titta på våra lektioner i Kombi-, Tävlings-och Undervisningsbassängen samt på Delphinenbadet. Observera att inga medföljande tillåts vid träningsbassängen. Använd kläder i funktionsmaterial inne vid bassängerna samt medtag inte skor eller ytterkläder.
 • Det är viktigt att medföljande inte är framme vid bassängkanten. Barnen tappar lätt fokus på ledarna och på övningarna. Det är viktigt att barnen förstår att de ska lyssna på ledaren och inte titta efter sina föräldrar. Det är heller inte bara ert eget barn som tappar fokus. Andra barn vill gärna kolla på vad ni gör.
 • Ibland kan lektionen säkert uppfattas som rörig och ni vill säkert bara hjälpa till men det gör det ännu svårare för våra ledare. Det är också en arbetsmiljöfråga för våra unga ledare. Vi ber er därför att inte prata med barnen under lektionen eller hjälpa till med glasögon, badmössa eller säga till att de ska lyssna osv, Vi tackar för er förståelse för detta.
 • Vill man som medföljande prata med tränaren ska man göra det före eller efter träningspasset. Vi välkomnar alltid frågor och synpunkter från er men det får inte ske under lektionstid. Ledarna måste få fokusera på barnen och de hinner inte ta frågor mellan lektionerna. Ibland finns det en ”Floater” på kanten. Den personen är där för att just ta upp frågor från er, stötta ledarna och fånga upp ev problem. Ni kan också gärna ta kontakt med kansliet.
 • Man får inte springa i simhallen pga. halkrisk.
 • Om det är något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om du pratar med tränaren om det och mailar kansliet.
 • Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang i simhallen. Information kommer vid sådana tillfällen skickas ut via mail eller sms. Titta även gärna i kalender som ligger här
 • Sker det t.ex att fekalier kommer i bassängen som gör att simhallen måste stänga för att rena bassängen kan det hända att vi tvingas ställa in lektionen. Ni blir då informerade om detta via mail eller SMS.
 • Vill ni bada innan eller efter simskolan måste ni lösa entrébiljett i kassan, samma sak gäller för förälder/medföljare om ni vill simma under lektionstid.
 • Vid dusch tillsammans med barn, i omklädningsrum för motsatt kön, är barnets maxålder satt till 7 år. Efter det hänvisar badet till flexi-omklädningsrum som finns att tillgå.
 • I simhallen råder skärmförbud samt fotoförbud som vi ber er att respektera. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t.ex. att registrera närvaro eller larma vid nödfall.
 • From simskola 1 rekommenderar vi användning utav simglasögon vid simlektion. Simglasögon finns i vår badshop.

INFORMATION GÄLLANDE DELPHINBADET:
Önskar ni simma samtidigt som ert barn måste ni lösa egen entré. Eget lås måste tas med om man önskar låsa skåpen. Vi samlas alltid vid bassängkanten. Säg till i receptionen vilken grupp ni är anmäld i så blir ni insläppta genom entrén.

 

INFORMATION GÄLLANDE ENTRÈBAND PÅ HÖGEVALLSBADET VT-24:

ALLA behöver deponera ut ett rosa entréband i receptionen på Högevall (125 kr). Ni återlämnar bandet till receptionen vid terminens slut och får då tillbaka din deposition.

Kom i god tid vid första tillfället så ni hinner lösa ut ert entréband innan lektionen börjar (det kan vara kö). Entrébandet behövs för att kunna ta er ut och in genom spärren på badet samt till skåpen i omklädningsrummen. Entrébandet är registrerat med in- och ut passage 30 min före och 30 min efter lektionstiden. Varje band har två entréer registrerade, vilket innebär att du kan släppa in ditt barn genom snurran först och sedan ”blippa” en gång till och själv gå igenom. Samma sak gäller vid utgång. Detta måste ske samtidigt, annars kommer inte båda in på badet. Medföljande kan även gå ut och in genom spärren genom att be personalen i kassan att öppna åt er.

 

INFORMATION GÄLLANDE BASSÄNG PÅ HÖGEVALL

Vi samlas alltid vid bassängkanten. För att se vilken bassäng ni simmar i på Högevallsbadet, titta på er bokningsbekräftelse eller på namnet för just din grupp. Bokstaven som står sist i rubriken visar vilken bassäng. (U= Undervisningsbassängen, K = Kombibassängen, Tr = Träningsbassängen och Tä = Tävlingsbassängen). För att hitta rätt på badet så titta gärna på kartan som finns bifogad till denna kallelse. Det finns även skyltar att följa på Högevallsbadet för att lättare hitta till rätt bassäng.

 

INFORMATION GÄLLANDE MINIPLASK OCH BABYSIM:
Alla barn som ska gå Miniplask och Babysim (som har blöja i vanliga fall) måste ha en speciell babysimbyxa. Badblöja godkänns inte. Finns att köpa i Poseidons Badshop eller på www.badgrejor.se

 

 

 

DIGITAL GENOMGÅNG AV ”BRAINSWIM” FÖR FÖRÄLDRAR MED BARN I SIMSKOLAN

Tisdag den 23 januari kl.18.00-19.00, bjuder vi in alla föräldrar till ett digitalt möte där vi i detalj förklarar vår metod ”BRAINSWIM”. Detta för att öka förståelsen för vårt sätt att lära ut i vår simskola. Alla är välkomna att lyssna samt ställa frågor. Ni kan också läsa mer om ”Brainswim” här: Vad är Brainswim

Inloggningsuppgifter till informationsmötet mailas ut till alla anmälda medlemmar

SPORTADMIN MEDLEMSAPP
Ladda ner SportAdmin MedlemsApp (laddas ner från Appstore eller Google Play butik) Det är en användbar app där ni b.la kommer att kunna se barnets utmärkelser och frånvaroanmäla er mm. Gör så här för att frånvaroanmäla dig eller ditt barn: logga in i Medlemsappen med din e-post och med den engångskod som skickas till din e-post. Leta upp rätt grupp i appen och tryck på knappen ej tillgänglig (fyll evt. även i en kommentar).

 

INFORMATION GÄLLANDE AVBOKNING:

Uppsägning av bokad plats ska senast 2 veckor INNAN kursstart, i annat fall debiteras ni oavsett om ni medverkar eller inte.  Skulle det uppstå komplikationer så tittar vi givetvis på varje enskilt fall och gör en bedömning. Vi har en sådan stor efterfrågan på våra kurser och det är förargligt om man inte dyker upp trots bokad plats. Vänligen respektera detta.

 

INFORMATION GÄLLANDE INSTÄLLD LEKTION:

Ni blir alltid informerade via mail eller sms om vi måste ställa in lektionen med kort varsel. Ta gärna som vana att innan träningen titta igenom er mail om ni fått något besked från oss, observera att ibland hamnar våra mail i skräpposten.

 

En inställd lektion kan t.ex bero på sjukdom eller att man upptäckt fekalier i bassängen som gör att simhallen måste stänga för att rena bassängen. Vid fekalier hänvisar simhallen till Force Majeure och i de allra flesta fall ställer vi då om till landträning istället för att ställa in lektionen.

 

Vi kommer även under terminens gång ta foto på Poseidons simmare som vi använder på sociala medier och hemsida. Önskar ni inte synas är vi tacksamma om ni meddelar detta till oss.

 

Ni känner väl till vår badshop på kansliet på Högevallsbadet? Ni kan även handla i webshopen, besök www.badgrejor.se

Kontakta oss nedan:
Tel: 046-128260 Telefontid: mån, tis, tors och fred 09.30-11.30. Onsdagar STÄNGT.

E-post:  kansliet@skposeidon.se  Hemsida: www.skposeidon.se

 

Varmt välkomna till vårterminen 2024!

Med vänliga hälsningar Simklubben Poseidon

 

 
Våra sponsorer