Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ny SUMSIM tränare!
2019-02-07 09:58
Vi från Simklubben Poseidon vill med stolthet och glädje välkomna Nicolas Messer från Schweiz som ny SUM-SIM ansvarig i klubben.

Nicolas (Nico) som är 34 år gammal och är född i Schweiz har en gedigen tränarbakgrund med stora nationella framgångar men också en hel del internationella meriter. Intresset för simning har tagit honom runt om i världen, där han bland annat jobbat som assisterande tränare på det berömda Raceclub nere i Södra Florida. Nico har en 4 årig utbildning i ” Business Information Technology”, men även också mer än det som krävs av motsvarade simtränarutbildningar som vi har i Sverige.  Förutom flytande engelska pratar han också Franska och Tyska flytande. Nico kommer att tillträda den 2 april.


Vi är väldigt glada över att vi har lyckats få Nico till Lund och Simklubben Poseidon. Vi är också väldigt glada över att processen varit så pass kort som den har varit för att hitta den rätta.


Utgångspunkterna vi har använt oss av är

1.      Långsiktighet. Vi har velat att de nya ansvariga tränaren skulle ha kunnat se sig stanna under en längre tid för att ge stabilitet och utveckling

2.      Ett genuint intresse för SUM-SIM åldrarna. Det har varit avgörande att den ansökande velat jobba med det åldersspannet som SUM-SIM innefattar.

3.      Vara en del av ett TEAM. För oss har det också varit väldigt viktigt att personen i fråga kunnat se sig själv som en del av ett TEAM som vill utveckla hela vår förening.


Detta har varit utgångspunkterna under vår jakt på den nya SUM-Sim ansvariga tränaren. Och det är därför det känns extra bra att det är Nico som blir vår nya SUM-SIM ansvarig, då det är bland annat dessa utgångspunkter han också baserar sin tränarfilosofi på.


Utöver SUM-SIM tränare kommer Nicolas ha fler arbetsuppgifter i tillägg.

·         Han kommer ha idrottsprofilen på Polhemskolan

·         Nicolas kommer bli ansvarig för filmning och analyser. Vi kommer systematisera dessa för alla våra övre tävlingsgrupper och Nicolas blir den som samordnar och väljer riktning tillsammans med chefstränare.

·         Han kommer även ha administrativt ansvar för våra träningsgrupper som är vårt parallellspår till tävlingsgrupperna.


Vi ser med glädje fram emot att välkomna Nico till Lund och ett spännande samarbete för att utveckla Simklubben Poseidon framåt.


Med vänlig hälsning
Sebastian Marko-Varga, Chefstränare
Thorbjörn Holmberg, Sportchef
Marianne Lager, Verksamhetschef 

 
Våra sponsorer