SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Anmälan

Inför varje termin ska man återanmäla sig till sin simkurs, annars förlorar man sin plats. De som simmat i föreningen terminen innan har förtur till nästa termin och kan anmälas till kurserna en vecka innan de som inte simmat hos oss tidigare. Att ha förtur betyder inte alltid att man får exakt den tiden man önskar, så det kan vara bra att anmäla direkt efter att anmälan öppnat om det är en särskild tid man önskar. 

Datum för återanmälan ändrar sig från termin till termin, datumet finns alltid att hitta på vår hemsida och vår facebooksida i god tid innan det är dags. 


Har man inte simmat hos oss tidigare anmäler man sig via vår hemsida en vecka efter att återanmälan öppnat. Detta gäller även familjemedlemmar till någon som simmat tidigare.


Klick här för anmälan

Kalender

Terminerna följer ungefär skolans terminer, men börjar vanligen en eller ett par veckor senare på terminen. Vi har även sommarkurser i simning på sommarlovet i form av intensivkurser. Det innebär att varje kurs är en vecka, med träningar 5 dagar i streck. 

Ibland utgår träningen på grund av arrangemang på badet,  röda dagar eller av andra anledningar. Håll koll på kalendern som skickas ut via mejl innan terminsstart. Kalendern hittar du även här på hemsidan

Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på baden. Information kommer vid sådana tillfällen skickas ut via mail eller sms.


Måste vi ställa in en träning med kort varsel på grund av sjukdom eller av en annan orsak meddelar vi oss så fort vi kan via mail och sms. 

 Vi ger aldrig ut ekonomisk kompensation i form av återbetalning av en del av kursavgiften i dessa fall. 


Varför ska man duscha innan man hoppar i vattnet?
Du som ska simma måste alltid vara noga med att duscha ordentligt innan simningen, utan badkläder och med tvål. Annars blir vattnet smutsigt och mer klor måste tillsättas för att det ska gå att bada. Klorets uppgift är att "äta upp" smutsen som du har med dig ned i vattnet.  När kloret äter smutsen bildas en gas som lägger sig precis ovanför vattenytan och försämrar miljön i simhallen för alla er som simmar, men också för de simlärare och badvakter som jobbar i simhallen längre stunder. Det är också den som gör att man blir röd i ögonen och kan få irriterad hud när man simmar

Hygienprodukter som hårspray, parfym eller smink påverkar också vattenkvaliteten negativt och reagerar med kloret på samma sätt som smuts. Så allt detta är också viktigt att tvätta bort innan man ska simma. Att tvätta bort smink från ansiktet gör också att man blir mindre irriterad i ögonen och huden där eftersom att gasen bara bildas i kontakt med hygienprodukter och smuts. 

Det är också den här gasen som ger ifrån sig den karakteristiska "badhusdoften". Duschar man ordentligt innan med schampo och tvål så slipper man den lukten när man går hem efter badhusbesöket, då behöver man inte heller använda tvål och schampo efteråt om man inte vill. Det bästa är då att bara skölja av sig och smörja in sig i en återfuktande kräm, eftersom att vattnet kan verka uttorkande på huden. 
Rutiner vid olika badhus

Detta gäller på alla bad där vi har verksamhet: 

Duscha alltid ordentligt utan badkläder innan träningen


Man får inte springa i simhallen pga. halkrisk.


För de som simmar kan det vara bra att använda badmössa för att slippa hår i ögonen och av hygienskäl.


Om det är något särskilt vi bör veta om dig som simmar eller simhoppar är vi tacksamma om du pratar med tränaren om det.


Det är fotoförbud på samtliga bad.


Högevall 

Vid första träningstillfället meddelar ni deltagarens namn och visar upp bokningsbekräftelse i Högevalls kassa . Därefter löser ni ut ett elektroniskt band, mot en depositionsavgift på 120 kr. Bandet gäller hela terminen och används för att låsa skåp samt ta sig in och ut från badet . Du slipper då stå i kö för att komma in varje gång. Om du redan har ett band kan du omprogrammera det i kassa. 


Det finns Flexomklädningsrum som är till för alla och inget kön, vill man följa med sitt barn av motsatt kön, som är äldre än sju in i omklädningsrummet kan man använda dessa omklädningsrum. 


Här råder skärmförbud. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t.ex. att registrera närvaro eller larma vid nödfall.


Vill föräldrar eller syskon simma samtidigt som barnen måste entré lösas för samtliga badande. Detta gäller även för det barnet som simmar om ni önskar komma tidigare eller stanna kvar efter lektionen och bada. 


Delphinenbadet 

När man kommer till simskolan på Delphinenbadet måste man kryssa i att man är på plats i en pärm som finns i kassan. Detta för att personalen behöver veta ungefär hur många personer som finns i byggnaden. 


Alla måste duscha innan bad.


Hänglås måste tas med ifall man vill använda skåpen i omklädningsrummen. 

Tävlingar?
För simhoppare och för simmare i mastersgruppen skickar vi ut information löpande om tävlingar som är aktuella för hopparna och simmarna. 
Det finns såklart inga krav på att man måste delta, men det är en möjlighet. 

För simmarna i våra vuxencrawlsgrupper finns i dagsläget möjlighet att delta på KM i simning. Möjlighet finns även att få tävla på våra andra klubbtävlingar, men då intresset varit svalt de senaste åren har vi inga egna heat för vuxna. Skulle intresset för detta finnas kan man kontakta kansliet eller prata med sin tränare. 


 
Våra sponsorer