SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Anmälan

Inför varje period ska man själv återanmäla sig till sin babysimkurs, annars förlorar man sin plats. De som har simmat i föreningen perioden innan, har förtur till nästa period och kan därmed anmälas till kurserna en vecka innan de som inte simmat hos oss tidigare. Att ha förtur betyder inte alltid att man får exakt den tiden man önskar, så det kan vara bra att anmäla direkt efter att anmälan öppnat om det är en särskild tid man önskar. 

Datum för återanmälan ändrar sig från period till period, datumet finns alltid att hitta på vår hemsida och vår facebooksida i god tid innan det är dags. 


Har man inte simmat hos oss tidigare anmäler man sig via vår hemsida en vecka efter att återanmälan öppnat. Detta gäller även familjemedlemmar till någon som simmat tidigare.


Klick här för anmälan

Bra att veta om babysim

Det är väldigt viktigt att ni både före och efter simundervisningen duschar och tvättar er utan badkläder både kropp och hår. Ha gärna badolja i badbaljan på kvällen hemma, ej på simmet (risk för halka). I omklädningsrummet finns barnduschstolar samt duschmadrasser för er att underlätta duschning. 

Tacksamt om ni efter användande sätter tillbaka eller hänger upp dem.  

Alla barn som ska gå babysim(som har blöja i vanliga fall) måste ha en speciell babysimbyxa. Ni ska inte ha en blöja under babysimbyxan.

Babysimsbyxan finns att köpa i Poseidons Badshop eller på www.badgrejor.se

 

Vid sjukdom: 

Är barnet medtaget, magsjukt eller febrigt ska man inte simma. Har man får fått impetigo (svinkoppor) måste hudutslagen vara helt torra innan ni kommer tillbaka. 

Detta gäller även för ögoninflammation eller liknande.


Simma bara så länge som barnet tycker det är roligt under lektionen. Simtiden är 30 minuter, men gå ur vattnet tidigare om barnet tröttnat. Viktigt att det är en positiv upplevelse. Simningen ska ske helt på barnets villkor – men på föräldrarnas ansvar. Våra instruktörer kommer aldrig uppmuntra till att barnet ska göra något som det inte vill, och det är viktigt att föräldrar också har detta i åtanke. Locka barnet med lek o skratt. Det ska vara roligt att simma och får inte kännas som ett krav att barnet ska ha utfört vissa moment under en viss tid. Alla barn utvecklas olika, så det är helt normalt att vissa barn klarar att utföra vissa moment tidigare än andra. 


Om det är något särskilt vi bör veta om ditt barn är vi tacksamma om ni informerar om det.

 

Vi simmar på Högevall. För att kunna ta sig in på badet behövs ett gult entréband. Vid första tillfället så visar ni upp  er faktura i receptionen och löser ut ett band.  Depositionsavgift 120 kr. Det gula bandet är registrerat 30 min före och 30 min efter lektionstiden. Varje band har två entréer registrerade. Samma sak gäller vid utgång. Man måste alltså gå in på badet gemensamt för att kunna bli insläppt.

På badet är det skärmförbud som vi ber er att respektera. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t.ex. för att registrera närvaro eller larma vid nödfall.

 

Sker det ”olyckor” i bassängen som gör att Högevallsbadet måste stänga för att rena vattnet kan det hända att vi tvingas ställa in en lektion. Baden hänvisar då till force majuer, vilket gör att vi inte kan ersätta det uteblivna kurstillfället.


 

 

Varför ska man duscha innan babysimmet?
Du som ska simma måste alltid vara noga med att duscha ordentligt innan simningen, utan badkläder och med tvål. Annars blir vattnet smutsigt och mer klor måste tillsättas för att det ska gå att bada. Klorets uppgift är att "äta upp" smutsen som du har med dig ned i vattnet.  När kloret äter smutsen bildas en gas som lägger sig precis ovanför vattenytan och försämrar miljön i simhallen för alla er som simmar, men också för de simlärare och badvakter som jobbar i simhallen längre stunder. Det är också den som gör att man blir röd i ögonen och kan få irriterad hud när man simmar

Hygienprodukter som hårspray, parfym eller smink påverkar också vattenkvaliteten negativt och reagerar med kloret på samma sätt som smuts. Så allt detta är också viktigt att tvätta bort innan man ska simma. Att tvätta bort smink från ansiktet gör också att man blir mindre irriterad i ögonen och huden där eftersom att gasen bara bildas i kontakt med hygienprodukter och smuts. 

Det är också den här gasen som ger ifrån sig den karakteristiska "badhusdoften". Duschar man ordentligt innan med schampo och tvål så slipper man den lukten när man går hem efter badhusbesöket, då behöver man inte heller använda tvål och schampo efteråt om man inte vill. Det bästa är då att bara skölja av sig och smörja in sig i en återfuktande kräm, eftersom att vattnet kan verka uttorkande på huden. 
 
Våra sponsorer