SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Simklubben Poseidons simlinje

Vi har simgrupper för barn, ungdomar och vuxna.  Under fliken "våra grupper" finns mer information om dessa. 

 

Varje grupp har uppsatta mål. När simmaren har klarat målen i till exempel simskola 1 flyttar simhopparen vidare till simskola 2. När målen är uppnådda i simskola 2 kan simmaren börja i simskola 3, och så vidare. Kom ihåg att det kan ta olika många terminer för barnen att uppnå målen som är uppsatta i de olika grupperna. 

När barnen har uppnått målen för Medleygruppen kan man fortsätta antingen i en tävlings- eller träningsgrupp. Mer info om dessa grupper hittar ni under fliken simning högst upp på sidan. 

Anmälan

Inför varje termin ska man återanmäla sig till sin simkurs, annars förlorar man sin plats. De som simmat i föreningen terminen innan har förtur till nästa termin och kan anmälas till kurserna en vecka innan de som inte simmat hos oss tidigare. Att ha förtur betyder inte alltid att man får exakt den tiden man önskar, så det kan vara bra att anmäla direkt efter att anmälan öppnat om det är en särskild tid man önskar. 

Datum för återanmälan ändrar sig från termin till termin, datumet finns alltid att hitta på vår hemsida och vår facebooksida i god tid innan det är dags. 

 

Har man inte simmat hos oss tidigare anmäler man sig via vår hemsida en vecka efter att återanmälan öppnat. Detta gäller även familjemedlemmar till någon som simmat tidigare.

 

Klick här för anmälan

 

Våra bad nedan (klicka på baden för att komma till karta):

 
(Kombi & undervisningsbassängen har höj o sänkbar botten , temperatur 32 grader
Tävling 1,8-5 m, träning 1,2-1,8 m  temp på 27 grader, )
 
( Bassängdjup 90-1.60 m, vattentemp 27 grader)
 

Habogård

(Bassängdjup 1,25 m, vattentemp 34 grader)

 

Habiliteringen

(bassängdjup 90-1,3 mm vattentemp 32 grader)

 
 
Landträning simhopp:
 
Avbokning / Cancellation

Bokningen är alltid bindande. Uppsägning av bokad plats ska senast 2 VECKOR INNAN kursstart, i annat fall debiteras ni oavsett om ni medverkar eller inte. Det tillkommer alltid en krediteringavgift (SEK 15) vid avbokningar. Billmates administrativa avgift återbetalas EJ.

Skulle det uppstå komplikationer så tittar vi givetvis på varje enskilt fall och gör en bedömning alternativt försöker hitta en ersättare till platsen. Vi har en sådan stor efterfrågan på våra kurser och det är förargligt om man inte dyker upp trots bokad plats. Vänligen respektera detta.
Maila oss på kansliet@skposeidon.se för att avboka: skriv den bokades namn, personnummer och grupp ni önskar avboka. 

 

The booking is binding. If you need to cancel a course it must be done 2 WEEKS before the course starts, otherwise you will be charged regardless of whether you participate or not. There is always a credit fee (SEK 15) for cancellations. Billmates administrative fee is NOT refundable.

Should complications arise, we will of course look at each individual case and make an assessment. 

Send an email to kansliet@skposeidon.se if you need to cancel a course: write name, personnumber and group. 

Frånvaroanmälan

I SportAdmin MedlemsApp (laddas ner från Appstore eller Google Play butik) kan ni lätt frånvaroanmäla dig eller ditt barn från simhopp-eller simskolan t.ex vid sjukdom. Om anmälan görs där så ser tränarna det direkt i sina deltagarlistor vid träningen.

Gör så här: logga in i Medlemsappen med din e-post och med den engångskod som kommer till din e-post. Leta upp rätt grupp i appen och tryck på knappen ej tillgänglig (fyll evt. även i en kommentar).

 

Ladda ner Medlems Appen här: Klicka här

 

Entréband på Högevallsbadet HT-23

INFORMATION GÄLLANDE ENTRÈBAND PÅ HÖGEVALLSBADET HT-23:
De allra flesta behöver lösa ut nya entréband. Om ni däremot har kvar ett rosa entréband sedan VT-23 så kan det räcka med att uppdatera detta med de nya träningstiderna, hör med personalen i receptionen på Högevall. Observera att ni inte kan återanvända Gula entréband från tidigare terminer.


 ALLA behöver deponera ut ett rosa entréband i receptionen på Högevall (125 kr). Ni återlämnar bandet till receptionen vid terminens slut och får då tillbaka din deposition.


Kom gärna i god tid vid första tillfället så ni hinner lösa ut ert entréband innan lektionen börjar (det kan vara kö). Entrébandet behövs för att kunna ta er ut och in genom spärren på badet samt till skåpen i omklädningsrummen. Entrébandet är registrerat med in- och ut passage 30 min före och 30 min efter lektionstiden. Varje band har två entréer registrerade, vilket innebär att du kan släppa in ditt barn genom snurran först och sedan ”blippa” en gång till och själv gå igenom. Samma sak gäller vid utgång. Detta måste ske samtidigt, annars kommer inte båda in på badet. Medföljande kan även gå ut och in genom spärren genom att be personalen i kassan att öppna åt er.

 

 

Föräldrar vid bassängen
Ni som vill är välkomna att följa med era barn in i simhallen. Däremot så önskar vi, att ni som inte känner behov av det, och där det fungerar bra, låta barnen gå in själva på simskolan. På så vis underlättar du för ditt barn som ska koncentrera sig på gruppen, övningarna och på vad tränarna säger. Så i den mån det går så ber alla föräldrar att vänta utanför och inte uppehålla sig inne vid bassängen under träningen.  
 

Föräldrar som känner att de behöver, är välkomna att titta på våra lektioner men det är viktigt att föräldrar inte är framme vid bassängkanten. Barnen tappar lätt fokus på ledarna och på övningarna. Det är viktigt att barnen förstår att de ska lyssna på ledaren och inte titta efter sina föräldrar. Det är heller inte bara ert eget barn som tappar fokus. Andra barn vill gärna kolla på vad ni gör. 

 

Ibland kan lektionen säkert uppfattas som rörig och ni vill säkert bara hjälpa till men det gör det ännu svårare för våra ledare.  Det är också en arbetsmiljöfråga för våra unga ledare. Vi ber er därför att inte prata med era barn under lektionen eller hjälpa till med glasögon, badmössa eller säga till att de ska lyssna osv, Vi tackar för er förståelse för detta.

 
Vill man som förälder prata med tränaren ska man göra det före eller efter träningspasset. Vi välkomnar alltid frågor och synpunkter från er föräldrar men det får inte ske under lektionstid. Ledarna måste få fokusera på barnen och de hinner inte ta frågor mellan lektionerna. Ibland finns det en ”Floater” på kanten. Den personen är där för att just ta upp frågor från er, stötta ledarna och fånga upp ev problem. Om de inte har haft möjlighet att besöka just er grupp ännu och ni har frågor så får ni gärna skicka dem till kansliet@skposeidon.se
 
I den mån det går ber vi er att undvika medföljande syskon.
 

Om det är något särskilt vi bör veta om barnet som simmar eller simhoppar så är vi tacksamma om föräldrarna pratar med tränaren på plats om det alternativt kontaktar kansliet. 

Inställd lektion / träning

Ni blir alltid informerade via mejl eller sms om vi måste ställa in lektionen med kort varsel. Obeservera att våra mejl ibland kan hamna i skräpposten.

 

En inställd träning kan beror på sjukdom eller att det hamnat fekalier i bassängen som gör att simhallen måste stänga för att rena bassängen. Simhallen hänvisar då till Force Majeure, vilket gör att vi inte kan ge ekonomisk kompensation för det uteblivna kurstillfället. 

 

 

Kalender

Terminerna följer ungefär skolans terminer, men börjar vanligen en eller ett par veckor senare på terminen. 

Ibland utgår simskolan på grund av arrangemang på badet,  röda dagar eller av andra anledningar. Håll koll på kalendern som skickas ut via mejl innan terminsstart. Kalendern hittar du även här på hemsidan

Vi reserverar oss för ändringar vid eventuella arrangemang på baden. Information kommer vid sådana tillfällen skickas ut via mail eller sms.

 

Vi har även sommarsimskola på sommarlovet i form av intensivsimskola. Det innebär att varje kurs är en vecka, med träningar 5 dagar i streck. 

 

SportAdmin MedlemsApp

Om ni laddar ner ”SportAdmin MedlemsApp” så får ni möjlighet att följa ert barns utveckling under terminens gång t.ex.  se vilka delmål och simmärken hen klarat samt även ta del av kalender, digitalt medlemskort (som ger rabatt i vår badshop).

 

Ladda ner MedlemsAppen idag och följ ditt barn under simskolan!

Varför ska man duscha innan simningen?
Du som ska simma måste alltid vara noga med att duscha ordentligt innan simningen, utan badkläder och med tvål. Annars blir vattnet smutsigt och mer klor måste tillsättas för att det ska gå att bada. Klorets uppgift är att "äta upp" smutsen som du har med dig ned i vattnet.  När kloret äter smutsen bildas en gas som lägger sig precis ovanför vattenytan och försämrar miljön i simhallen för alla er som simmar, men också för de simlärare och badvakter som jobbar i simhallen längre stunder. Det är också den som gör att man blir röd i ögonen och kan få irriterad hud när man simmar

Hygienprodukter som hårspray, parfym eller smink påverkar också vattenkvaliteten negativt och reagerar med kloret på samma sätt som smuts. Så allt detta är också viktigt att tvätta bort innan man ska simma. Att tvätta bort smink från ansiktet gör också att man blir mindre irriterad i ögonen och huden där eftersom att gasen bara bildas i kontakt med hygienprodukter och smuts. 

Det är också den här gasen som ger ifrån sig den karakteristiska "badhusdoften". Duschar man ordentligt innan med schampo och tvål så slipper man den lukten när man går hem efter badhusbesöket, då behöver man inte heller använda tvål och schampo efteråt om man inte vill. Det bästa är då att bara skölja av sig och smörja in sig i en återfuktande kräm, eftersom att vattnet kan verka uttorkande på huden. 
Rutiner och regler vid olika badhus

Detta gäller på alla bad där vi har simskola: 

Duscha alltid ordentligt utan badkläder innan träningen

 

Man får inte springa i simhallen pga. halkrisk.

 

För de barn, ungdomar och vuxna som simmar kan det vara bra att använda badmössa för att slippa hår i ögonen och av hygienskäl.

 

Om det är något särskilt vi bör veta om barnet som simmar  är vi tacksamma om föräldrarna pratar med tränaren om det.

 

Vid dusch tillsammans med barn, i omklädningsrum för motsatt kön, så är barnets maxålder satt till 7 år. 

 

Det är fotoförbud på samtliga bad.

 

Högevall 

Alla måste duscha innan bad, för barn av motsatt kön i omklädningsrummen gäller sjuårsgräns! 

Det finns Flexomklädningsrum som är till för alla och inget kön, vill man följa med sitt barn av motsatt kön, som är äldre än sju in i omklädningsrummet kan man använda dessa omklädningsrum. 

 

Här råder skärmförbud. Poseidons tränare är tillåtna att använda skärmar som arbetsmaterial till t.ex. att registrera närvaro eller larma vid nödfall.

 

Vill föräldrar eller syskon simma samtidigt som barnen måste entré lösas för samtliga badande. Detta gäller även för det barnet som simmar om ni önskar komma tidigare eller stanna kvar efter lektionen och bada. 

 

Delphinenbadet 

När man kommer till simskolan på Delphinenbadet måste man kryssa i att barnet är på plats i en pärm som finns i kassan. Detta för att personalen behöver veta ungefär hur många personer som finns i byggnaden. 

 

Alla måste duscha innan bad, för barn av motsatt kön i omklädningsrummen gäller sjuårsgräns! 

 

Hänglås måste tas med ifall man vill använda skåpen i omklädningsrummen. 

 

Vill föräldrar eller syskon simma samtidigt som barnen måste entré lösas för samtliga badande. Detta gäller även för det barnet som simmar om ni önskar komma tidigare eller stanna kvar efter lektionen och bada. 

 

Habo gård 

På Habo är det extra varmt i vattnet och bassängen är liten. Det ställer extra krav på hygien, både för den som badar och de som tittar på. 

Simmaren måste duscha ordentligt innan, med tvål och utan badkläder. Medföljande förälder måste tvätta av fötterna ordentligt eller ta på sig badskor som finns att låna i omklädningsrummen. Ingen mat får förtäras inne vid bassängen! 

 

Hänglås måste tas med ifall man vill använda skåpen i omklädningsrummen. 

 

På Habo gård simmar föräldrarna med barnen även i Plask och lek. 

 

 

Habiliteringen (vi har förtillfället inga grupper här)

Vid ert första tillfälle kommer simtränaren att ta emot er vid dörren och visa er vart ni ska bli av. 

 

På Habiliteringen är det extra varmt i vattnet och bassängen är liten. Det ställer extra krav på hygien, både för den som badar och de som tittar på. 

Simmaren måste duscha ordentligt innan, med tvål och utan badkläder. Medföljande förälder måste tvätta av fötterna ordentligt. Ingen mat får förtäras inne vid bassängen! 

Märkestagning
Varje grupp i simskolan har ett eller flera märken som barnen kan få klara av. Har man klarat målen för kursen har man också klarat kursens märke och kan köpa det i vår shop på Högevall. (Öppettider hittar ni här.)
Informationen om vilka märken barnen tagit får ni av simlärarna i slutet av terminen. 

I crawl- och medleygrupperna har vi också en speciell märkestagningsvecka där barnen får försöka ta de märken där de behöver simma lite längre sträckor. Då får de också prova på livräddning och lära sig om bad och båtvett. Vilken vecka det är står med i kalendern för varje termin, som du hittar här, eller i ett av våra informationsutskick. 

För information om vilka olika simmärken som finns kan ni gå in på svenska simförbundets hemsida och läsa mer.
Morgondagarnas
Duktiga deltagare vid morgondagarnas under höstterminen 2017
Morgondagarnas är en tävling för alla dem som kan simma minst 25m av något simsätt. 
Tävlingen simmas alltid på Delphinenbadet ca 2 gånger per termin och är ett bra sätt att prova på simtävling på ett roligt och enkelt sätt. 

Barnen tävlar bara mot sig själva, och simmar man tillräckligt fort så får man en brons, silver eller guldplakett som belöning. Alla barn får också bulle, saft och ett diplom efteråt för väl utförd tävling.
Vi ser gärna att hela familjen kommer för att heja och kanske för att hjälpa till med tidtagning eller fikautdelning. 

Mer information om tider och anmälan kommer ut på hemsidan några veckor innan varje tävling. 
 
Våra sponsorer